Gazelle otelde gerçekleştirilen Betonda Kalitenin Önemi” adlı seminer öncesinde Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.


Son zamanlarda Bolu'da, Van'da, Gölcük'te yaşanan depremlerde bir çok can ve mal kaybının olması ve bunların önüne geçilmesi adına Türkiye Hazır Beton Birliğinin yaptığı çalışmalardan bahseden Yavuz Işık, Hiç kuşkusuz güzel Türkiye'mizin %90'ı deprem bölgesidir. Deprem insanları öldürmez çürük binalar insanları öldürür. Hazır beton binaların depreme karşı dayanıklı olmasını sağlar. Türkiye Hazır Beton Birliği olarak 3 tane önemli ayağımız var, bunlar kalite güvence sistemleri, akredite edilmiş laboratuvar ve seminerlerimiz. Kurulduğumuzdan bu yana yaklaşık 100 tane sempozyum düzenledik ve sektörde 15000 tane Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı çalışan eleman yetiştirdik” dedi.

Kalite güvence sisteminden bahseden Işık; Üretilen betonun denetimi ile ilgili bir kuruluştur, tamamen tarafsız, yansız ve bağımsızdır. Bünyesinde hem üniversiteden hem sivil toplum örgütlerinden temsilciler vardır ve bunlar yılda 6 kez habersiz ürün denetimi yaparlar bir kez de sistem denetimi yaparlar. Laboratuvarımız akredite bir laboratuvardır, c belgesi ve g belgesi verir. Çalışan uzman mühendislerimiz, kimya fizik ve inşaat mühendislerimiz beton ve beton bileşenleri ile ilgili testler ve analizler yaparlar. Türkiye'de beton üreten tüm kurum ve kuruluşları yakından bağlar. Ücreti karşılığında beton ile ilgili testler yaparız. Betonun sadece üretim tarafında değil hem betondaki bileşenlerin test edilmesi hem de üretilen betonun denetimi noktasında önemli bir kuruluşuz” ifadelerine yer vererek kuruluşun faaliyetlerine ve önemine yer verdi.

Ayrıca Türkiye Hazır Beton Birliği'nin Avrupa Hazır Beton Birliği üyesi olduğunu belirten Işık, Avrupa Hazır Beton Birliği'nin 4-5 Haziran arasında İstanbul'da, askeri müzede 2 gün boyunca 50'ye yakın uluslararası makaleyi kamuoyuna sunarak düzenleyeceği konferansa, başta üniversiteler olmak üzere mühendisleri ve müteahhitleri davet etti.