Bolu'nun nüfusu açıklandı ve Alaaddin Yılmaz gençlere seslendi;
“İŞİ İHTİYARLARA BIRAKMAYIN!”
Bolu nüfusu 281 bin 80 olarak açıklandı, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Boluluların ‘çalışmalarından' memnunum ama genç nüfusun biraz daha gayret göstermesi gerekiyor” dedi. Başbakan'ın ‘en az 3 çocuk' söylemini; ‘şartlar kolaylaştı, 5 çocuk bile olur' diye değiştirip çıtayı yükseltmesine destek veren Başkan Yılmaz, Bolululara ‘çocuk yapma' çağrısını yineledi.
Türkiye'nin nüfusu açıklandı ve Bolu'nun nüfusu 281 bin 80'e çıktı. Başbakan Erdoğan'ın arzu ettiği kadar nüfus artışı olmasa da ülke nüfusumuz tahmin edildiği gibi 75 milyon 627 bine çıktı.
Başbakan Erdoğan, önceleri Her ailenin en az 3 çocuk yapmasını istiyorum” şeklindeki beklentilerini daha sonra 5'e çıkartmış, Artık şartlar kolaylaştı, 5 çocuk bile olur” demişti. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu için de aynı temennilerde bulundu. Bolu nüfusunun 281 bin 80 olarak açıklanmasının ardından Bolu'daki çalışmalardan memnunum” diyerek düşüncesini özetleyen Başkan Yılmaz, genç nüfusa çağrıda bulundu.
“İŞİ İHTİYARLARA BIRAKMAYALIM…”
Bolu'nun yaşlı kent değil, dinamik kent olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, her şehrin nüfusuna göre Devlet'ten destek aldığını hatırlattı. Yılmaz Bolu Takip'e yaptığı açıklamada, Nüfusumuz ne kadar artarsa, Bolumuz o kadar çok para alacak. Bu da Bolu'ya hizmet olarak katkı sağlayacaktır” dedi. Bolu merkezde nüfusun 4 bin arttığını belirten Başkan Yılmaz, Bolu'nun genç bir şehir olması lazım. Bolu'nun gençlerden oluşan dinamik bir yapıya bürünmesi gerekiyor. Bunun için de gençlere çok iş düşüyor. Eğer genç aileler nüfus artışı için çalışmazsa, iş ihtiyarlara düşer. Bu da nüfus artışımızı hızlandırmaz” dedi.
Bolu'nun ilçe, belde ve köylere göre nüfus dağılımı şu şekilde açıklandı;
İl/İlçe merkezi
Belde/Köy
Toplam
Yorumlar