Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçilmeden önce vaatleri arasından bulunan Belediyede hiçbir işçiyi işinden çıkarmayacağız” sözü ile alakalı yaptığı açıklamada, 19 Aralık'taki sözüm ve o zamanki şartları dikkate alacağız” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

31 Mart mahalli ve idari seçim sürecinde 19 Aralık'ta Bolu'ya gelerek ilk günden sıkça Seçildiğimiz takdirde hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız” diyen ve bu konu ile ilgili belediye işçilerine noterden onaylı taahhütname dağıtan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, meselenin Bolu Belediye Meclisi'ne taşınması üzerine açıklamalarda bulundu.

“19 ARALIK'TAKİ SÖZÜM VE O ZAMAN Kİ ŞARTLARI DİKKATE ALACAĞIZ”

Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban'ın konu hakkında soru sorması üzerine konuşan Özcan, kendisinin bu sözü verdikten sonra belediyeye hala kaç işçi alındığını bulamadıklarını ve bu söz için konu hakkında konuştuğu ilk gün olan 19 Aralık'taki şartların esas alınacağını söyledi. Özcan, Ben de bu konuya hiç girmek istemiyordum. 19 Aralık'ta Bolu'ya geldim ve dedim ki belediyenin 1051 çalışanı var. Arkadaşlarımızın ekmeği ile oynamayacağız. Bunun gereğini yapacağız. Ancak o tarihten sonra ne kadar insan alındığını hala bulamadık. 4 gündür birim müdürlüklerine yazı yazdım. Çarşambaya kadar süre verdim. Belediyenin tahakkuk etmiş borçları var elimizde, tahakkuk etmeyen borçlarının ne kadar olduğunu bulamadık. Evet o taahhütte yazıyor. 19 Aralık'taki sözümün gereği olarak keyfi bir çıkarma yapmayacağız. 19 Aralık'taki sözüm ve o zaman ki şartları dikkate alacağız” dedi.

“HİÇBİR VİCDAN KABUL ETMEZ”

Konuşmasında eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı da eleştiren Başkan Özcan, bu söz sonrası yangından mal kaçırır gibi işçi alındığını ve bunu hiçbir vicdanın kabul etmeyeceğini ifade ederek, Şunun çok kötü bir yaklaşım olduğunu ifade etmek istiyorum. Artık aday olmayacağı belli olan bir belediye başkanının, yangından mal kaçırırcasına sürekli hatta son güne kadar birilerini almaya çalışmasını hiçbir vicdan kabul etmez. Ben 19 Aralık'ta durduğum noktadayım. 19 Aralık'taki şartlara göre verdiğim sözün arkasındayım” diye konuştu.