Göynük'de iki hafta önce hizmete açılan AKSA Enerji Termik Santrali'nin işçileri, minibüsle Bolu'ya gelerek kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan için kan örneği verdiler.

Aylardır kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan için sosyal medya aracılığıyla başlatılan kampanyaların ardından Türkiye genelinde 70 bin kişinin verdiği kan örnekleri uyuşmadı. Minik Zeynep için kritik süreç başlarken, anne ve baba bir an önce ilik naklinin yapılması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz ay uygun donör için 20 bin TL'lik ödülü 200 bin TL'ye çıkaran baba Mustafa Gülcan, kızı için uygun donörü bekliyor.

MİNİBÜSLE BOLU'YA GELDİLER

Gözü yaşlı ailenin feryadına sessiz kalmayan binlerce kişiye Göynük'de bulunan AKSA Enerji Termik Santrali'nin işçileri de katıldı. İki hafta önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katıldığı görkemli törenle açılan santralin 25 işçisi, bu sabah minibüsle Göynük'ten Bolu'ya geldi. Minik Zeynep için kan örneği veren işçiler, İnşallah kardeşimize faydalı oluruz. İşçi arkadaşlar olarak ailemizin sesine kulak vermeye çalıştık. Allah yardımcısı olsun” dediler. Haber Merkezi