Bolu'da 1 Mayıs ‘İşçi ve Emekçiler Bayramı' her yıl farklı siyasi görüşlere rağmen birlikte kutlanırken, güzel görüntülerin ortaya çıkması sağlanıyordu. Ancak bu yıl sendika konfederasyonları ilk defa 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramını ayrı ayrı kutladı.
Her yıl Bolu'da kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi bayramı etkinlikleri, ülke genelinin aksine ortaya çıkan güzel görüntülerle anılıyordu. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda aynı görüntüleri bekleyen vatandaşlar, federasyonların ayrı kutlama yapmaları nedeniyle bu görüntülerden mahrum kaldılar.
İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününde birer saat arayla Türk-İş ve KESK iki farklı miting gerçekleştirmesi dikkatlerden kaçmadı. Her yıl KESK, Türk-İş ile ortak hareket edip, Türk-İş önderliğinde Bolu'da 1 Mayıs coşku ile kutlanırdı. Bu yıl sendikalar anlaşamazken ayrı ayrı İşçi ve Emekçiler bayramını kutladı. Türk – İş 09:30 da başladığı etkinliği saat 11:00 de tamamlarken, KESK önderliğindeki ikinci 1 Mayıs kutlaması 11:30'da başlayıp 13:00'de sona erdi. Her iki grubun düzenlemiş olduğu etkinlik halaylarla sona ererken, her hangi bir olay olmadı.
BOLU'DA BÖLÜNME Mİ VAR ?
Bu yıl düzenlenen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı etkinliklerinde Türk-İş ve KESK'in ayrı ayrı kutlama yapması, Bolu'da bölünmeler mi başlıyor yorumlarına sebebiyet verdi. Bugüne kadar ortak düzenledikleri kutlamalarla her kesimin taktirini alan konfederasyon sendikalarının, gelecek yıl nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.