Ercoşkun, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Isabelle Durant'ı Türkiye'ye davet etti.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun AİBPA (Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi) toplantısı için gittiği Ürdün'den yurda döndü ve gerçekleştirdikleri Asamble toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıya konu olan Türkiye'de yaşayan Suriye'li mültecilerin kamplarını ziyaret etmek için Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Isabelle Durant'ı ve heyetini Türkiye'ye davet etti.
Ürdün'ün Başkenti Amman'da gerçekleştirilen AİBPA Başkanlık Divani toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada , toplantının başarılı geçtiğini ve şubat ayında yapılacak olan Genel Kurul'un tüm hazırlıklarının da tamamlandığını ifade eden Ercoşkun Asamblenin Ekonomik Komite başkanlığına tekrar aday olacağını da sözlerine ekledi.
“Türk Milleti ecdadından aldığı terbiyenin gereğini yerine getiriyor”
Ercoşkun AİBPA toplantısında yapmış olduğu konuşmada dikkatleri Orta Doğunun kanayan yarası Suriye'ye çekerek; "Ülkemizde 650 binden fazla Suriyeli mülteci bulunmakta, bunların 200 bini kamplarda, kalanlar ise değişik şehirlerde yaşıyor. Birleşmiş Milletlerin tahminine göre 2014 sonuna kadar bu sayı 1 milyona ulaşacak. Mültecilerin barınma, yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçları için Türkiye bugüne kadar 2 milyar dolar harcadı, bundan sonrada harcamaya devam edecek. Dünyanın her yerindeki mağduriyetlere el uzatan Türkiye'nin 900 km sınırı, birlikte geçmiş bir tarihi ve akrabalık bağları bulunan Suriye'deki bu zulme kayıtsız kalması mümkün değildir. Türk Milleti ecdadından aldığı terbiyenin gereğini yerine getiriyor ve getirmeye de devam edecektir." dedi.
Ercoşkun Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Isabelle Durant ve AİBPA Komite Başkanlarını Türkiye'ye davet etti. Gerçekleştirilen toplantının sonunda Milletvekili Ali Ercoşkun'un çağrısı neticesinde Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Isabelle Durant, AİBPA Enerji Komisyonu Başkanı Stefhan Schennach ve AİBPA Kültür Komisyonu Başkanı Khalid Chaouki ile birlikte Türkiye'deki ve Lübnan'daki kampların ziyaret edilmesine karar verildi.