Bolu Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından hazırlanan Mekansal Planlamada İşbirliği protokolü kapsamında proje haline getirilen Bolu'nun kalıcı imar planı kamuoyuna duyuruldu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)konferans salonunda gerçekleşen sunuma, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, mimarlar, mühendisler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 11 yıldır belediye başkanlığı yaptığını anımsatarak, bu süre içinde hep Bolu'yu daha yaşanılabilir bir kent yapma uğraşı içinde olduklarını söyledi. Biz özel bir coğrafyaya sahibiz. Böyle bir coğrafya dünyada yok” diyen Yılmaz, Eğer böyle bir coğrafya ile uygun bir şehircilik modeli uygulayabilirsek dünyada yaşanılabilir en güzel kentler arasına girebiliriz. İddiamız bu” dedi. Yılmaz, başkanlık görevinde olduğu 11 yıldır Bolu'yu bir vizyon ile resim ettiklerini anlatarak, Bu süre içinde de, bu resmi canlandırmaya çalıştırdığımızı ve yaptığımız bütün çalışmaların o resmin parçaları olduğunu ifade ettik. Ben kaba bir ressam olarak bu işleri yapmaya çalıştım Burada da yanımızda istişare ettiğimiz arkadaşlarımız ve dostlarımızla bu işi hemen hemen 20 yıldır sürdürüyoruz. Çünkü benim 10 yıl da belediye meclis üyeliğim var. İmar çalışmalarına yönelik gayretimiz sadece belediye başkanlığı ile sınırlı değil. Tabi, biz alaylı olarak bu çalışmaları yürüttük. Hep şunu söyledik son seçimlere girerken de yüzde 70'ini yaptığımızı yüzde 30'luk kısmını da bu dönemde toparlayarak görevimize son vereceğimizi belirttik. Yılmaz açıklamasının devamında ise, Tabi bu çalışmayı şu anda izlerken mesleğin içinde olan mimarların mühendislerin, siyasilerin sivil toplum örgütlerinin tamamının burada olması lazım. Bizim sıkıntımız da bu Fikir soracağımız yerde hepimiz olmuyoruz. Ama merdiven altında işin hep laf kısmını üretiyoruz. Biz de dedik ki biz iş üretiriz laf değil. Kalkınma ajansımızla yaptığımız görüşmelerle hocamız ekibi ile bizim yaptığımız çalışmaları bir mektepli edası içerisinde işin tanzimini yaptı. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bu genel bir bakıştır. Genel bir resimdir. Asıl bunda sonra başlayacağız. Bundan sonra 1/100 ölçeğindeki imar planlarına bu resmin yansıması sağlanacak. Bundan sonra da belediye başkanı kim olursa olsun da değişmeyecek. Resim bu ama detaylar konusunda çalışabiliriz. Belki resmi de şu anki fikirlerle revize de edebiliriz. Çünkü bu Allah'ın emri değil. Ancak şunu söyleyebilirim bizim 20 yılı aşkın düşünce 11 yıllık uygulamaları ve gelecekte uygulamaya çalıştığımız uygulamaların sunumunu bir mektepli edası ile göreceğiz. Bunda sonra da bolu bu sunumun ışığında geleceğine yön verecek.”

“COĞRAFYA İLE UYUMLU BİR KENT OLUŞTURABİLİRSEK”

“Tabi hocamız kent modeli” demiş biz imar master planı” diyoruz ya da aklınıza ne gelirse. Biz isme takılı değiliz. Ama iddiamız şu Bolu özel bir coğrafyaya sahip. O özel coğrafya ile uyumlu bir kent oluşturabilirsek. O zaman dünyada en yaşanılabilir kent niçin Bolu olmasın iddiamız bu. Türkiye değil iddiamız falan belediye de değil. Bu çalışmayı bolu kamuoyunun tamamına sunmuş oluyoruz. Daha önce bu çalışmayı bu bütünlükte görebilen az sayıda arkadaşımızla bu çalışmalar yürütülmeye çalışıldı. Tabi üniversitemiz ve hocamızın başkanlığında bu çalışmaya uzun zamandır sürdürüyor. Kalkınma ajansımızdaki arkadaşlarımız burada yoğun bir çalışma ile bu noktaya kadar getirdi. Biz çok beğendik İnşallah siz de beğenirsiniz. Bundan sonra bu konuda fikri olan herkesin görüşüne ihtiyacımız var. Bizler gelip geçici insanlarız ama şehrimiz baki. Öyle bir şey yapalım ki bizden sonra gelenler de bozamasınlar. Belediye başkanlarımız da gelmişler en azından onlara da bir fikir oluşur. Biz bu çalışmayı bütün belediyelere de göndererek, onlara da öncülük etmeyi düşünüyoruz.” Haber Merkezi