Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik olarak düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği bilgilendirme seminerinde 6331 Sayılı Kanun'un anlatıldı.
Oda toplantı ve kongre salonunda gerçekleştirilen seminere Bolu TSO Başkanı Emin Semercioğlu, Başkan Yardımcısı Atila Çelikpençe ve Yönetim Kurulu Üyesi Harun Savcı veiİlimizde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşların temsilcileri katıldı. Seminerin açılışında konuşan TSO Başkanı Emin Semercioğlu, 6331 Sayılı Kanun'un iş sağlığı ve güvenliği konusunu bütün sektör kuruluşlarının öncelikli gündemine taşıdığını belirterek kuruluşların kendilerini bu sistemin gereklerine adapte etmesi gerektiğini bildirdi. Kanunun getirdiği düzenlemelerin önemine değinen Emin Semercioğlu uygulamada doğabilecek olası sıkıntılarla ilgili de bir çalışma yürüttüklerini kaydederek sektör kuruluşlarından uygulamada yaşanan sorunlara ilişkin gelen bilgilerin derlenip TOBB kanalıyla Bakanlığa gereği için aktarılacağını söyledi.
Seminere konuşmacı olarak katılan Emekli İş Başmüfettişi ve A Grubu İş Güvenliği Uzmanı Necmettin Demirsoy 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun maddeleri üzerinden katılımcılara uygulamada işyerlerinin tehlike sınıflarına göre yapılması gerekenlere ilişkin detaylı bilgiler aktardı. Seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.