Ocak 2013 itibariyle kısmen yürürlüğe giren ve kamu-özel sektör ayrımı olmaksızın bütün sektörlerde faaliyet gösteren işyerlerini ve işverenleri yakından ilgilendiren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun işverenlere getirdiği sorumluluklar, Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonu'nda düzenlenen bir bilgilendirme semineri ile firmalara anlatıldı. Seminerde ayrıca, Çalışma ve İş Kurumu tarafından reel sektöre sağlanan teşvik ve destekler de tanıtıldı.
Bilgilendirme seminerine Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, TSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen, BOGİAD Başkanı Fatih Yazıcı ve İlimizde faaliyet gösteren çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Emin Semercioğlu, 6331 Sayılı Kanun'un, tehlike sınıflarına göre işverenlere ve çalışanlara bir dizi yükümlülükler getirdiğini belirterek, bütün işyerlerinin kendi durumlarını bu Kanun'a uygun hale getirmesi gerektiğini ifade etti.
Seminerin ilk bölümünde İş Güvenliği Uzmanı Volkan Uysal tarafından, 6331 Sayılı Kanun'un işverenlere ve işyerlerine getirdiği yeni görev ve sorumluluklar, kamu çalışanlarının yasa kapsamındaki yeri, yasanın yürürlüğe giriş tarihleri, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi istihdam zorunluluğu, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi kavramları, işyerlerinin tehlike sınıflarının belirlenmesi, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin sorumlulukları, iş sağlığı ve güvenliği yasasında idari para cezaları, risk değerlendirmesi zorunluluğu, çalışanların yeni kanundaki hakları ve çalışan temsilcisi kavramı, iş kazası ve meslek hastalıkları gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler verildi. Seminerin ikinci bölümünde ise Çalışma ve İş Kurumu Bolu İl Müdürlüğü Aktif İşgücü Servis Şefi Gülseren Savaş, İş Kurumu'nun faaliyetleri ve meslek edindirme kursları ve Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi başta olmak üzere reel sektör için sağlanan destekleri tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi. Seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla birlikte sona erdi.