Gıda Hayvancılık ve Tarım İl Müdürlüğü ve Bolu Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Firması İş Güvenliği Uzmanları tarafından İl Merkezi ve İlçe Müdürlüğü personeline 08.09.2014-16.10.2014 tarihleri arasında Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri verildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi; Eğitimlerde özellikle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Çalışma Mevzuatı İle İlgili Genel Bilgiler, Meslek Hastalıkları, Teknik Çalışmalar başlıkları üzerinde duruldu. Bunun yanında Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Kuralları ve Güvenlik Kültürü başlıkları üzerinde duruldu. Temel amacın ise, çalışanlara yönelik daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamak olduğu belirtildi.

Bunun yanında sahada çalışan teknik personelimizi ilgilendiren riskler ve alınması gereken önlemler örnek uygulamalar paylaşıldı. Çalışma alanlarına yönelik, ergonomik alanlarının yaratılması gerektiği anlatıldı. Aynı zamanda iş sağlığına ilişkin alınabilecek önlemler ve bu önlemlerin sağlığımıza olumlu etkileri vurgulandı. Personelin aktif ve yoğun katılımı ile gerçekleşen eğitimlerin oldukça verimli geçtiği gözlemlendi.”