Bolu Ticaret ve Sanayi Odası İl Genç Girişimciler Kurulu ve Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimlerinden ilki TSO Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca sektörü ve çalışan sayısı ne olursa olsun firmalar açısında zorunlu tutulan, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları hakkında bilgilendirilmesine yönelik eğitimlere, Ticaret ve Sanayi Odası Bolu İl Genç Girişimciler Kurulu ve Doğu Marmara ABİGEM işbirliğinde başlandı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Atila Çelikpençe ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firma temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi”nin açılışında konuşan Doğu Marmara ABİGEM Uzmanı Mehtap Dündar Demir, ABİGEM çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi ve TSO Başkan Vekili Atila Çelikpençe'ye firmalar açısından son derece önemli olan iş sağlığı ve güvenliği alanındaki bu öncülüklerinden dolayı teşekkür etti.
35 kişilik kontenjanla başlanan eğitimlerin ilkinde, katılımcı firma temsilcilerine Bakanlık onaylı akredite uzman Vehbi Uçal tarafından iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları, işyerlerinin tehlike sınıflarının öğrenilmesi yöntemleri, Kanunu getirdiği yasal zorunluluklar ve gerek işveren, gerekse çalışan tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar, risk analizi kavramı ve risk analizlerinin önemi gibi başlıklarda temel bilgiler verildi. İnteraktif yöntemde devam eden eğitimde ayrıca katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği konusundaki doğru ve yanlış uygulamaları tanıtan video gösterimleri de yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Atila Çelikpençe, bu eğitimlerin 35'er kişilik gruplar halinde devam ettirileceğini ve ikinci tur eğitimin Şubat ayının ilk veya ikinci haftası içinde düzenleneceğini söyledi.