Resmi istihdam kurumu İŞ-KUR, bu kez genç işadamlarına eğitim verdi. TSO'da verilen eğitimde İŞKUR'un işverenlere sağladığı destekler anlatıldı.

BOGİAD üyesi genç işverenlere İŞ-KUR tarafından TSO'da bir seminer verildi. İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanı Ali Kılıç tarafından verilen eğitim hakkında bilgi veren İŞ-KUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, Burada iki tane gayemiz var. Bir tanesi, işverenimizin, aradığım nitelikte eleman bulamıyorum serzenişi bitinceye kadar onların isteği nitelikte elemanı arayıp bulmak, arayıp bulamazsak, yetiştirip onların isteği biçimde vatandaşlarımızı eğitimden geçirip, onların hizmetine sunmak. Bir diğer gayemiz, vatandaşlarımızın içinde ben iş bulamıyorum, benim işim yok diyen kalmayıncaya kadar herkese iş bulmak ya da iş kurmalarına yardımcı veya destek olmak için biz faaliyet gösteriyoruz. Dolayısıyla devletin hem işverenler için hem de çalışanlar için sağladığı ciddi manada destekler ve katkılar var. Onların da vatandaşlarımız o işverenler tarafından bilinmesini istiyoruz. Zaman zaman işverenlerimizle ya da işverenlerimize yardımcı olan kuruluşlarla bu tür bilgilendirme ve eğitim seminerleri düzenliyoruz. Programda Bolu Genç İş Adamları Derneğimizin üyelerine yaptığı bir bilgilendirme ve eğitim programı. Bizde burada İŞKUR'un ve devletin desteklemelerinin katkılarının işverenlere neler olduğunu, anlatmak için geldik. Faydalı olur inşallah. İlimizin ve ilimiz içerisinde bütün yatırımcıların, bütün girişimcilerin, bütün işletmelerin kurumumuzun imkân ve fırsatlarından devletin imkân ve fırsatlarından maksimum düzeyde yararlanmalarını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızın kurumumuzun fırsatlarından, hizmetlerinden yararlanmalarını arzu ediyoruz. Bu yüzden de kurumumuzun faaliyetlerini kamuoyuna duyurmak için zaman zaman bu tür programlar düzenliyoruz” dedi.

İş ve Meslek Danışmanlarının ücretsiz olarak eğitim verdiğini kaydeden Yalçın, danışmanların vatandaşların daha kolay nasıl istihdam edilebileceklerine dönük çalıştıklarını belirterek, Onlara iş bulmaya çalışırlar. İşletmelerinde personel ile ilgili yetişmen elemanlarıyla ilgili sorunları çözmeye çalışırlar. Bununla ilgili, aktif programlarımız var. Şu anda en çok önemsediğimiz iş başı programlarımız var. İşletmeye biz, bir vatandaşımızın işsiz veya mesleği olmayan yada mesleğini değiştirmek isteyen vatandaşımızı işletmeye emanet ediyoruz. Bu vatandaşımızı alın diyoruz, 6 ay süre ile hangi işi yaptıracaksanız, nerede çalıştıracaksanız 6 ay boyunca işi öğretin. Bu 6 ay süresindeki işletmenin yükü, maliyeti neyse bizler karşılıyoruz. Vatandaşın maaşını, sigortasını, genel sağlık sigortasını, iş kazası sigortasını biz karşılıyoruz. Diyoruz ki işletmeye, sen bu vatandaşımızı çalıştır. Ürettiği senin olsun, iş öğrensin, İşi öğret bir mesleği olsun. Bugün ülkemizdeki istihdamın en büyük problemi mesleksizliktir. Maalesef vatandaşımızın meslek sahibi olan miktarı az. Mesleğin de iddialı olan vatandaş sayımız az. Bu mesleksizlik sorununu bu yöntemle aşmak istiyoruz. Bir de meslek liselerinde ya da meslek öğreten okullarda her iş dalında bölüm açmamız mümkün değil. Artık yüzlerce meslek dalı var. Meslek dalları çok çeşitlendi. Bunların hepsiyle eğitim yapmak mümkün değil. Ama işletmelerle iş birliği yaparak hangi işletme hangi tezgâhta hangi makine da ne yaptıracaksa, bizzat uygulatarak işi öğretiyor. Bu aşamadaki masraflarını biz karşılıyoruz. Kişi meslek edinir, işletmede beğenirse, çalıştır ondan sonrada istihdam et” diye konuştu.