Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Bayır, iş hayatında artık diplomanın değil, kurs katılım belgesinin daha önemli olduğunu söyledi.
Bayır, yaptığı açıklamada, 1 Eylül 2013'ten itibaren yaklaşık 10 bin kişiye mesleki eğitim verdiklerini söyledi. Eğitim döneminde 483 kurs açtıklarını belirten Bayır, bu sayıyı 500'e tamamlamak istediklerini kaydetti.
Bayır, vatandaşlardan en çok bilgisayar kursu açılması yönünde talep aldıklarını ifade ederek, hem gençlerden hem de Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan memur adaylarının kurslara yoğun katılım gerçekleştirdiğini bildirdi.
İş hayatında dil öğreniminin önem kazanmasının ardından Arapça, İngilizce ve Osmanlıca kurslarına ilginin de arttığını kaydeden Bayır, Avrupa Birliği (Ab) Uyum Programı çerçevesinde, meslek kursları sisteminde birçok değişiklik yapıldı. Hangi diplomayı aldığınız bir şeyi ifade etmiyor, hangi belgeye sahip olduğunuz önemli. Belgesi olmayan hiç kimsenin artık hiçbir işi yapamayacağı bir dönemdeyiz. İşveren, diplomalı değil belgeli çalışan arıyor. Çünkü belge çok daha uzmanlığa ait bir şey. Mutlaka bir belgeniz olacak” diye konuştu.