İnşaat sektörü iş kazalarının sayısal çokluğu ve ağır sonuçlan bakımından ülkemizde iş kolları arasında ilk sırada yer almaktadır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Mudurnu'da ‘İnşaatlarda iş sağlığı ve iş güvenliği' konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

Müdürlüğün düzenlediği seminer ile ilgili bilgiler veren Bolu Valiliği, İş kazaların sayısal çokluğunun en temel nedeni olarak inşaat çalışanlarında iş güvenliğinin sağlanması ve iş sağlığını korumaya yönelik bilincin oluşmaması gösterilebilir.

Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilimizdeki inşaat sektörü çalışanlarının bu konuda bilinçlendirilmesini sağlayarak iş kazalarının önüne geçmeyi amaç edinmiştir. Bu kapsamda 22.12.2014 tarihinde saat 15:00'de Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Taşkesti Sarot Termal Tesislerinde, Sarot Termal A.Ş. İnşaat projelerinde çalışan 300 kişiye inşaatlarda iş sağlığı ve iş güvenliği” ile ilgili eğitim semineri düzenlenmiştir. Şimdiye kadar 5 (beş) seminer düzenlenmiş ve toplamda 1200 kişiye seminer verilmiş olup, seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi ile baret verilmiştir.

Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman YÜKSEL, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Süleyman KARA, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Denetim Daire Başkanı Tuna ACAR ve ilimizde faaliyet gösteren bütün yapı denetim kuruluşlarının seminere katılımıyla seminer başarıyla gerçekleştirilmiş olup seminer sonunda katılımcılara katılım belgesi ve baret verilmiştir” Açıklamasında bulundu. Haber Merkezi