Dağıtım ağı kadrosundaki kadar, merkez binasında da eleman yetersizliği ile dikkati çeken Gerede Postanesi'nde kimi zaman imdada kurum müdürünün yetiştiği görüntülendi.

İlçe kamuoyunda, tam anlamıyla randımanlı halde dağıtım ağına ulaşamadığı ifade edilen Gerede Postanesi'nin, vatandaşa zorluklar yaşatırken, kendi bünyesinde de sıkıntılar yaşadığı ortaya çıktı.

Özellikle son aylarda personeli arasında da bazı problemler olduğu iddia edilen ve basına da yansıyan haberlerde; ilçe dışından gelen görevlilerce de incelenerek soruşturulan PTT'de, eksik personelin boşluğunu bayan müdürün doldurduğu öğrenildi.

Dağıtım ağı kadrosundaki kadar, merkez binasında da eleman yetersizliği ile dikkati çeken Gerede Postanesi'nde ağır-aksak işleyen vezneler, sırada onlarca dakika beklemek zorunda kalan vatandaşın sabrını zorlarken, kimi zaman imdada kurum müdürünün yetiştiği görüntülendi.

Gerede PTT Müdiresi Ümran Eskibörekçioğlu'nun, eleman yetersizliği nedeniyle, işlem kuyruğunda dakikalarca bekleyen vatandaşları görünce, bankonun arkasına geçerek, vezne personeline yardım ettiği görüldü.

Siyasiler neden sessiz ve yetersiz;

İletişim çağında yaşadığımız şu dönemde Gerede Postanesi, iletişimi sağlayamayarak, adeta iletişimsizlik içinde kıvrandırıyordu! Posta evraklarındaki dağıtım düzensizliğine bir çare bulunamaması vatandaşlar arasında tepki ile karşılanırken; hükümet temsilcisi konumundaki siyasi otoritenin konuyla ilgili kayda değer bir çözüm bulamamış olmasına da bir anlam verilemiyor. Gerede'deki söz sahibi siyasi otoritenin yetersiz kaldığı iddiaları kamuoyunda dillendirilirken, etkili-yetkililerin her hangi bir açıklama yapmamaları da dikkat çekiyor.

Gecikmeler mağdur ediyor;

Görevlilerce zamanında yapılmayan dağıtımların, vatandaşları mağdur ettiği belirtilirken, kimilerinin; geciken miatlı matbular nedeniyle de icralık olduğu ifade ediliyordu. Yakın zamana kadar, iki-üç aylık dönem faturalarının aynı anda geldiğini dile getiren kimi vatandaş, kredi kartı ve düzenli ödemeleri gereken borçlarda dağıtımı aksatılan postalar yüzünden gecikme bedeli ya da faiz ödemek zorunda kaldıklarını anlatırken; bazı vatandaşların da geciken posta evrakları yüzünden icralık oldukları iddia ediliyor.