Irak'ın, Basra şehrinden tedavi olmak amacı ile İstanbul'a gelen (42) yaşındaki hasta Husseın Aldulaımı, yaptığı araştırmanın ardından tedavi olmak için Bolu Özel Fatma Hatun Hastanesini seçti.
Husseın Aldulaımı'nin kardeşi Ali Aldulaımı yaptığı açıklamada şunları söyledi; Neden Bolu, burası çok güzel bir şehir, emniyetli bir şehir, hocamızın ismini ve hastanenin kalitesini yaptığımız araştırmalar neticesinde İstanbul'da öğrendik ve Bolu'ya gelmeye karar verdik. Burada da Özel Fatma Hatun Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ömer Polat'ın eline abimizi teslim ettik, abimde boyun fıtığı vardı. Kendini çok rahatsız ediyordu,3 gündür geceleri ağrıdan uyuyamaz haldeydi. Dün abim ameliyata girdi bugün ise kendisini çok rahat hissediyor ameliyatı çok güzel geçti dedi.
SAĞLIK TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME
Özel Fatma Hatun Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Opr. Dr. Ömer Polat ise hasta hakkında yaptığı açıklamada, Hastamız sol kol ağrısı ve, sol kolunda ciddi güçsüzlük nedeni ile bu şikayetler sonucu Irak'ta çekilmiş film ve MR'ı ile hastanemize başvurdu. Orada da ameliyat olması önerilmiş fakat orada ameliyat edecek ekip sıkıntısı yaşadığı için Türkiye'de ameliyat olacak bir yer aramış İstanbul'dan da Kentimize geldi. Bu durum da son günlerde kentimizin Mülki Amirleri'nin de gündeminde olan Sağlık turizmi olarak değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Husseın bey ile dilimizi bilmemesi nedeni ile kardeşi Ali bey sayesinde anlaşabildik. Dillerimiz farklı olsa da hastalığının tedavisi dünyanın her yerinde aynı idi. Boyun fıtığı teşhisi ile hastamızı dün ameliyat ettik. Kol ağrısı ve sol kolundaki güçsüzlüğü düzeldi. Biraz önce kendisi bizlere ne zaman normal hayatına dönebileceğini sordu. Bugün ameliyatın birinci günü kalktı kendi ihtiyaçlarını kendisi görüyor. Meslek hayatına 10 gün sonra başlayabileceğini belirttik. Yarın hastamızı taburcu ederek memleketine uğurlayacağız” ifadeleirni kullandı.