Mudurnu Uluslar arası İpekyolu Festivali Cuma günü start alacak. Pek etkinliğin yer alacağı festivalde Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz da konser verecek. Bu yıl Ramazan Ayı münasebeti ile Şeyh-ül İmran'ı anma günü etkinlikleri de 3 gün sürecek festivalin son gününde festival kapsamına dâhil edildi. Bununla birlikte ses getireceği tahmin edilen turnuvalar ve sünnet şöleni de olacak.
Mudurnu Uluslararası İpekyolu Kültür Turizm ve Sanat Festivali bu yıl 20-21-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Festival programı ile ilgili olarak Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ve Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl Bolu'da basın mensupları ile bir araya gelerek festival hakkında kamuoyunu bilgilendirdi ve davette bulundu.
Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel festival programın akışı hakkında bilgiler verdi. Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Kaymakamlığı ve Mudurnu Belediye Başkanlığı tarafından bu sene 13.'sünü gerçekleştireceğimiz Mudurnu Uluslararası İpekyolu Kültür Turizm ve Sanat Festivali ile kamuoyunu bildirmek ve davet amacıyla bu toplantıyı planladık. Mudurnu Bolumuzun önemli ilçelerinden, bizler görev yapmamız hasebi ile en güzel ilçelerinden bir tanesi. Mudurnu belki de göreve başladığım belki de 1 seneye yakın süre zarfında gördüğüm en büyük eksikliği maalesef tanıtım noktasında hak ettiği yerde değil. Mudurnu belki bilinirlik açısından en iyi bilinen ilçelerimizden bir tanesi. İsim olarak ancak güzelliklerinin, doğal güzelliklerinin , kültürel varlıklarının çok fazla duyulmadığı, çok fazla tanıtılamadığı, hak ettiği oranda tanıtılamadığı kanaatinde olduğumuzdan dolayı bu festivallere bu şekilde çeşitli etkinliklere çok daha fazla önem veriyoruz. O yüzden geçmiş yıllarda olduğu gibi bu senede belediye başkanlığımızla beraber, kaymakamlık olarak Kültür Turizm ve Sanat Festivalimizi Ramazandan önceki son hafta sonu olan 20-21-22 Haziran tarihlerinde ilçemizde gerçekleştireceğiz. 3 gün süren bir program olacak. Gerçekten dolu dolu geçecek. Hem kültürel etkinliklerimiz var, hem sanatsal etkinlilerimiz var, hem de aynı şekilde Mudurnu'nun tanıtımına yönelik çeşitli faaliyetlerimiz var. Festivalimiz aslında 2 gün ancak üçüncü günde yine hepinizin çok yakından bildiği Şeyh-ül İmran etkinliklerimiz var. Yine Ramazan'dan kaynaklanan bir tarih sıkıntımızdan dolayı. Onu da bu festivalimizin 3. günü olarak aldık ve bu sene festivalimizle şeyh-ül İmran'ı anma etkinliklerini bir arada yapılacak. Kısaca festivalde program akışı üzerinden gitmek gerekir ise; Cuma günü öğleden sonra başlayacak festivalimiz. Festival yürüyüşü ile başlayacak. Büyük coşku ile gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Çünkü festivalimizin uluslararası bir boyutu da var. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sende yurt dışından halk dansları toplulukları gelecek. Bu sene hem ülkemize, hem de ilçemize misafir olacak Bosna ekibi, Gürcistan ve Moldova ekibi ile beraber festival yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Sonrasında malumunuz festivallerde olmazsa olmaz protokol görevimiz var. Protokoldeki misafirlerimizi ağırlayacağız ve halk oyunları ekiplerimizin gösterileri olacak. Onun haricinde de planladığımız çeşitli açılışlar var. Yine Mudurnu belediyemizin çok ciddi katkısı ile oluşturulan açık hava müzemiz var orada da bir açılışımız olacak. Sanatsal boyutu olan ve 3 gün boyunca açık olacak olan sergilerimiz var. Satranç turnuvamız var, tavla turnuvamız var. Onlarda festivalimizin sonunda sonuçlanmış olacak. Bu turnuvada derece girenlerin ödül törenleri var. Festivalin açılış gününü çok güzel bir konser ile sonlandırmayı planlıyoruz. Cuma değerli Türk Halk Müziği sanatçımız Orhan Hakalmaz sahne alacaklar.
Cumartesi günü ise belediyemizin büyük emeği ile belediyemizin organizasyonunda sünnet şölenimiz var. 33 çocuğumuz için çeşitli faaliyetler düzenleyeceğiz. Sünnet mevlidi başta olmak üzere. Çeşitli hediyeler ve eğlenceler tertip ettik. Farklı ya