Şanlıurfa / Suruç'ta meydana gelen elim olay ve güvenlik kuvvetlerimizin verdiği şehitler nedeniyle sahne ve eğlence etkinlikleri iptal edilen 24-25-26 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleşti. Etkinlikler protokol konuşmaları ile başladı.Açılış konuşmasını Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl yaptı.

Mehmet İnegöl konuşmasında, ülkemizde meydana gelen olaylardan dolayı ölenlere Allah'tan rahmet diler kalanlara sağlık temenni ederim, festivalin bir çok etkinliklerini iptal ettik bir tarafta cenaze olurken diğer tarafta davul çalamazdık, yurt dışından gelen konuklarımızın da etkinliklerini gerçekleştiremedik dört gün boyunca misafir edeceğiz. Mudurnu'nun milattan önce 5000 yıl kadar öncesine sahip bir tarihi var. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yaptıktan sonra 1309 yılında Osmanlı topraklarına Samsa Çavuş tarafından katılmıştır. İlçemizde arkeolojik, folklorik, somut - soyut kültür varlıkları gibi bir çok değerlerimiz bulunmaktadır. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda alt yapı üst yapıda belirli yerlere gelmeye başladık. 2012 yılında başladığımız Alan Yönetim Planı Dr. Ege Yıldırım sayesinde Kültür Bakanlığı onayından geçerek uygulama safhasına geçildi ve Unesco Dünya Miras Alanları Geçici Listesine de girmiş bulunmaktayız. Citta Slow ( Sakin Şehir ) ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor dedi.

Bolu Milletvekili Tanju Özcan Ülkemizde neler yaşandığını görüyorsunuz terör örgütleri el ele vermiş T.C. Devletine nüfuz etmek için, rahatsız etmek için elinden geleni yapıyor. Herkes şundan emin olsun T.C. Devleti gerçek anlamda bir devlettir. Burada Esed rejimi Saddam rejimi yok. T.C devleti güçlü bir devlet bu tür terör örgütlerine de asla pabuç bırakmaz, kimsenin tereddüdü olmasın. Ben polis ve askerlerimizi şehit eden bütün terör örgütlerini hiç ayırt etmeksizin huzurunuzda lanetliyorum. Yine bu gün timsah gözyaşı döküp daha düne kadar terör örgütlerine silah gönderen terör örgütleriyle oturup pazarlık masasında müzakere içersinde bulunanları da şiddetle kınıyorum. Buraya gelen belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum özellikle Fethi Yaşar katılımıyla çok mutlu etti bizi. Kıbrıscık ve Mengen başkanlarına da teşekkür ederim. Ankara Yenimahalle Belediyesi Mudurnu Belediyesi ile kardeş belediye, abilik yaptığını hep gösterdi bu gün de buraya gelerek gelecekte daha çok bizlere yardımcı olacağını gösterdi dedi.

Bolu Vali Yrd Nejdet Özeroğlu konuşmasında, Ben Mudurnu'nun yabancısı değilim 6 ay kaymakam vekilliği yaptım zevkle çalıştım. Mudurnu Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi. Bugünkü festival çok canlı ve neşeli olabilecekti ancak Suruç'ta ki 32 gencin ölümü ve polis ve askerlerimizin şehit edilmeleri eğlenme isteğimizi yok etti. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Ben 37 yıldır mülki idare amiriyim, asker ve polisin amirliğini yaptım ama T.C.Devleti hiç bir dönemde bu günkü kadar tehlike altında olmadı.Ben mülki idare amiri olarak rahatlıkla şunları söylüyorum; T.C. Atatürk ilke ve devrimlerinden vazgeçtiğinde başına her türlü bela gelmiştir. Dış politikada Büyük Atatürk "Arap uluslarının iç işlerine karışmayın" demiş. T.C Ortadoğu batağına girmemelidir. Biz "yurtta sulh cihanda sulh" ilkesini benimsersek, bu gün festivalimizde eğlenceleri ertelememiş olurduk bu bilinç ve düşüncelerle yine de eğlenmemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü öyle güzel ülkemiz, öyle güzel insanlarımız var ki mutluluğu hakediyor. Bu mutluluğu kimsenin bozmasına izin vermeyiz, evet göstermelik olarak vazgeciyoruz ama kimse bize bu ülkede mutlu yaşamamızı engelleyemeyecektir.