Büyük Birlik Partisi (BBP) Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ve MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Üsküp, D-100 Karayolu'nun Dağkent kesiminde yaşanan ulaşım sıkıntısını gündeme getirdiler.

Bölgede çok sayıda vatandaşın yaşadığını belirten BBP İl Başkanı Mahmut Alan, insanların araçları ile ya da yaya olarak D-100 karayolunun karşısına geçmek için adeta cambaza döndüğünü söyledi. Konuyu gündeme getirmek adına, D-100 karayolunun Dağkent / TOKİ kavşağında basın mensuplarına bir açıklama yapan Alan, vatandaşların, bu mahallelerden çıkarak şehir merkezine gitmek için çok büyük çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Kavşağın daha düzgün ve güvenilir hale getirilmesi adına yetkililere seslenen Alan, İlk başta, bu konuda çok ciddi şikayetler var. Bize, BBP olarak haftada en az 20-25 kişi bu konuyu iletiyor. Bizi her gördükleri yerde bu konuyu yetkililere iletmemizi istiyorlar. Herkesinde gördüğü üzere, bunun içinde bazı yetkililerimiz de burada oturuyor. Kendileri de olayın farkındadır. İnsanlarımız karşıya geçmek için tabiri caizse cambazlık yapıyor. Devamlı bu hareketler burada en az 50 kere yaşanıyor” ifadesini kullandı.

Alan, gerek Dağkent gerekse TOKİ'de yaşayan kişi sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, Burada çok kalabalık bir topluluk var. Burada insanlar artık kalabalık bir hal aldı. Her yarım saatte bir de belediye otobüsü geçiyor. Bu yol D-100 karayolu ile birleşince çok büyük bir önem arz ediyor. Cadde için söylediğimi tekrarlıyorum. Orada birisi ölürse geç kalınır dedik. Bir polisimize motosiklet çarptı. Ameliyat oldu ama sakat kalma ihtimali var. Şimdi de burası için söylüyoruz. Burada da birisi öldüğünde açıklama yapmanın hiç bir faydası olmaz” dedi.

Bazı yetkililerin konuyu çözüme kavuşturmak adına harekete geçtiğini de sözlerine ekleyen Alan, Duyumlarımıza göre yetkililerimiz harekete geçmiş. Özellikle de sayın valimizin her türlü konuya duyarlılık gösterdiği gibi bu konuya da duyarlılık gösterdiğini duyduk. Allah kendisinden razı olsun. Bu konuya eğileceğini de umuyoruz” diye konuştu.

MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Üsküp ise, burası için çok acil çözüm üretilmesi adına daha önce mahalle muhtarları ve burada yaşayan insanlarla bir araya geldiklerini ifade ederek, Mahmut kardeşimizin hassasiyetine teşekkür ediyorum. Çalışmalarını da tebrik ediyorum. Burası malum belediye sınırları dışında karayolları sorumluluğunda, dolayısı ile sayın valimize burada çok büyük iş düşüyor. Sayın valimiz de bu konuya el attı. O girişimler neticesinde güzel bir çözüme ulaşacağını ve vatandaşlarımızın buradan emniyetli şekilde geçiş yapacağına inanıyoruz” dedi.