Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgi Evi, Gerede'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara, 2. el giysi yardımı yapıyor.

Ramazan Dede Bilgi Evi, gönüllü vatandaşların getirdiği ikinci el eşya ve kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ramazan Dede Bilgi Evi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hayırsever vatandaşların getirdiği ikinci el eşya ve kıyafetler, Ramazan Dede Bilgi Evi'nde ihtiyaç sahiplerine veriliyor.

Bilgi Evi'nde elbiseden ayakkabıya, çantadan paltoya, gömlekten kravata, 7'den 70'e her yaşa yönelik gönüllülerin getirdiği kullanılabilir ikinci el muhtelif giyim eşyalarını ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. Tezgahların düzenlendiği ferah ve temiz bir ortamda seçerek uygun giyim yada eşyayı alabilme imkanının tanındığı Bilgi Evi, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın da en güzel örneğini oluşturuyor. Dar gelirli vatandaşların imdadına yetişen Ramazan Dede Bilgi Evi, eğitimin yanında kullanılabilir eşyaları ihtiyaç sahiplerine aracılık ediyor.
KIYAFETLERİNİZİ ATMAYIN, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRALIM
Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgi Evi Müdürü Mehmet Karagöz, Sosyal yardımlaşma ve dayanışma toplumları birbirine yakınlaştıran ve güçlendiren olgulardan biridir. Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgi Evi olarak eğitimin yanında Ramazan ayında sosyal paylaşım mağazası gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk, onların sıkıntılarını gidermeyi görev bildik. Burada hem giyilmeyen kıyafetleri atıl duruma düşürmekten kurtarıyor hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyoruz” dedi.

Bilgi Evi Müdürü Mehmet Karagöz, ‘'Vatandaşlarımız giymiyorsa getirsinler buradan ihtiyaç sahiplerini bizlerin aracılığı ile giydirelim'' diyerek, durumu iyi olmayan vatandaşların giysiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgi Evi Müdürü Mehmet hayırseverlerin evlerinde kullanmadıkları her türlü ikinci el eşya ve giysileri getirmelerini rica etti. Haber Merkezi