İl İnsan Hakları Kurulu Toplantısı, Kurul Başkanı Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'ın başkanlığında Valilik Kartalkaya Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantıya İl İnsan Hakları Kuruluna yeni katılan üye Ak Parti İl Başkanlığı Temsilcisi Av. Durmuş Tunç'un kurul üyelerine tanıtılmasıyla başlanıldı. Daha sonra toplantı gündeminde yer alan internet sitesine, başvuru masasına ve dilek kutularına yapılan müracaatlar görüşülerek değerlendirildi.

İnsan Hakları İnternet Sitesine gelen üç adet dilekçenin araştırılması ve gereğinin yapılması için ilgili kurumlara yazılmasına karar verildi.

Dilek kutularından çıkan başvurular değerlendirildi ve ilgili kurumlara yazılması kararlaştırıldı. Temmuz ayında açılan dilek kutularından çıkan başvurularla ilgili yapılan yazışmalar neticesinde kurumlardan gelen cevabi yazılar değerlendirildi.

Toplantıda alınan karar gereği, okullarımıza yapılan inceleme ziyaretlerinin 14-15-16 Ekim 2014 tarihleri arasında saat 12:30'da Kurul Başkanı Gürkan Karaman ile Kurul üyelerinden Av. Halil İbrahim Yılmaz, Av. Durmuş Tunç, Züleyha Yardemir ve ZüriyeDoğanuz tarafından oluşan komisyonca devam edilmesine; İlimiz Kamu Hastaneleri hakkında yapılan istek ve şikayetlerin yerinde incelenmesine kurul üyelerinden Dr. Hülya Ensari, Dr. Engin Açıkel, Gökhan Yaman, Adnan Acar tarafından oluşan komisyonca yapılmasına karar verildi.