Eski siyasetçi ve emekli polis Metin Özdemir'in kaleme aldığı "İnsan gibi yaşamak her bireyin hakkıdır" kitabı okurlarla buluştu. Türkiye ekonomisinin kalkınmasına önemli çözümler sunan kitabında Özdemir, 'akıllı kaydi para sistemi' ni de çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Haber: Elif Erdoğan - Yıllar içinde pek çok aksak yönetimden dolayı sıkıntılar yaşadığını ve ülkenin de üretimde sürekli uzaklaşarak tüketmeye yöneldiğini, aynı zamanda kirli işlerinde bir türlü engellenemediğini gördüğü için sadece çözüm önerilerinin olduğu bir kitap yayınladığını dile getiren ÖZdemir'in kitabında şu başlıklar oldukça dikkat çekici;

'Akıllı kaydi para nedir?'

'Kayıt dışı ekonomi.'

'Rüşvet ve yolsuzluk.'

'Tarım ve hayvancılık.'

'Tam istihdam ve işsizlik.'

Kitabın içeriğinin üç temel üzerine kurgulandığını dile getiren Metin Özdemir, bu temaları şu şekilde sıralıyor; Dünya'da ve ülkemizde uygulanan para sisteminin yarattığı olumsuzluklar ve sorunlar, bu sorunların nasıl bir düşünce, sistem ve teori ile çözüleceği ve teknolojinin sorunlarının çözümündeki rolünün tanıtımı. Kitapta ülkemizde tespit edilen sorunların ayrı ayrı, kısa ve özet olarak nasıl giderileceği anlatılmıştır.

Metin Özdemir çıkarmış olduğu kitabının insanları iki açıdan düşünmeye sevk edeceğini belirterek şunları söyledi; "İlk olarak yıllardan beri değişik iktidarların yönetim şeklinden memnun olmayıp ta şikayetçi olan seçmenlerin bilinç altında yatan, 'kim gelirse gelsin hepsinin yapacağı aynı şey. Başka çaresi var mı' algısının vatandaşlarımızın aklından çıkarmayı ve bugünkü sistem ile okuyacağınız sistem arasında mukayese yapmayı, ikinci olarak ise ülkemizi daha iyi yönetmek için yeni bir yönetim biçiminin yeni bir sistem, yeni bir modelin ve teorinin var olduğunu düşündürecek umutsuzluk ve çaresizlik içinde olmadığımız, sorunlarımızın net olarak nasıl çözümleneceğinin yanıtını bulacaksınız."