Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Emin Semercioğlu, inşaat firmalarının doğalgaz bağlantısı konusunda sıkıntıya düştüklerini söyleyerek, Binaları doğalgaza uygun yapan inşaatçılarımız mağdur olduklarını söylüyorlar. Doğalgaz gelmeyince satışlar durmuş ve müşteri kaybı yaşamaya başlamışlar” dedi.
Kent merkezinde son yıllarda yeni bina sayısının kat kat artması dikkat çekerken, neredeyse şehrin her noktası inşaat alanına döndü. Yeni dairelerin göz kamaştırdığı kentte inşaat firmalarının mağdur oldukları ortaya çıktı. Birçok inşaat firmasının binalara doğalgaz bağlanmadığı için mağdur olduğunu söyleyen BTSO Başkanı Emin Semercioğlu, Bolu'da Beygaz diye bir firma doğalgazın yaygınlaştırılması her yere bağlanması konusunda hedef belirlemişti. Üç yıldır duraklama devresine girdi. Daha önceki plan ve programa göre inşaatçılarımız binalarını doğalgaz gelecek düşüncesiyle doğalgazlı bina olarak lanse ettiler. Doğalgazın gelmemesi nedeniyle de anlaşmış oldukları satışlarda durgunluk olduğunu ifade ediyorlar. Doğalgaz sorunu olduğunu ve müşteri kaybı yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bu sorunun çözüme kavuşmasını bekliyorlar” şeklinde konuştu.
Doğalgaz bağlantısı yapılmadığı için mağdur olduklarını dile getiren inşa firmalarının nasıl bir karar alacağı merakla bekleniyor.