Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Haziran Ayı Meclis Toplantısında yaptığı açıklamada, Bolu'da geçtiğimiz yıllarda tadilat ve inşaat ruhsatı bini buluyordu. Beşinci ayı bulduğumuzda tadilat ve inşaat ruhsatı 57'ydi” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı İkinci Oturumu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yönetiminde meclis salonunda gerçekleşti. Yapılan toplantıda birim müdürlükleri ve komisyonlardan gelen maddeler meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, inşaat sektörü hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda tadilat ve inşaat ruhsatı bini bulurken, bu yılın 5'inci ayında toplam 57 başvuru yapıldığını söyleyen Başkan Özcan, Ülkede çok ciddi bir ekonomik kriz yaşanıyor. Artık bunu siyaseten tartışmaya gerek yok. Bolu'da geçtiğimiz yıllarda tadilat ve inşaat ruhsatı bini buluyordu. Beşinci ayı bulduğumuzda tadilat ve normal ruhsat sayısı 57'ydi. Tabi imar barışının da etkisi var. Çankaya Belediye Başkanı ile konuştuk, ortalama ayda 350 inşaat ve tadilat ruhsatı veriliyormuş 2017 ve 2018 yıllarında. Bu sayıda düşmüş. Biz üzerimize düşeni yaptık inşaat sektörünün canlanması için” ifadelerini kullandı.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ CANLANMADIKÇA, PİYASALARDA CANLANMAYACAK”

Piyasaların canlanması için inşaat sektörünün canlanmasının gerektiğini ifade eden Başkan Özcan, Hatırlarsanız otopark yönetmeliğinin de erteleneceğini söylemiştik. Haklı çıktım. Ertelendi. O daha da ertelenecek. Bana göre inşaat sektörünü canlandıracak ne yapabiliriz diye düşünüyorum. Tabi daha ulusalda çıkan ve onaylanmamış bir yönetmelikte var. İnşaat sektörü canlanmadıkça, piyasalarda canlanmayacak” şeklinde konuştu.