Gerede Bahçelievler Mahallesi Sanayi Sitesi rezerv alanı içerisinde imar uygulamaları yapılarak inşaat malzemecileri sitesi oluşturuldu.

14 bin 530 metre karelik alan üzerinde 7 adet parsel üretilerek oluşturulan alana ilçemizdeki 7 adet inşaat malzeme firmasının taşınmasıyla hem ilçe merkezindeki görüntü kirliliği engellenmiş oldu hem de ağır tonajlı vasıtaların şehir trafiğine girmeleri engellendi.

Gerede Belediyesi'ne mali bir yük getirmeden oluşturulan alanda firmaların kendi yaptıkları depolar bulunuyor. Şehir merkezinde sadece yazıhaneleri bulunan inşaat malzemecileri, faaliyetlerini inşaat malzemecileri sitesinden gerçekleştirecek. Böylelikle vatandaşlarımız da aradığı her türlü malzemeye anında ulaşma imkânı bulacak.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; Şehir içerisinde trafik sıkışıklığı, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan İnşaat Malzemeleri, Bahçelievler Mahallemizde oluşturduğumuz inşaat malzemecileri sitesine taşındı. Yaptığımız uygulama ile hem inşaat malzemecileri esnafımız mağdur olmadı, hem de şehir estetiğini bozan bir görüntüden kurtulmuş olduk. Vatandaşlarımızın her türlü inşaat malzemesine aynı anda ulaşabileceği bir alan oluşturduk. İlçemize hayırlı olsun” dedi.