Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan kalan ve müteahhidinin işi yarıda bırakması sonucu Bolu Belediyesi tarafından devam ettirilen Demokrasi Meydanı'nın düzenlenmesi için inşaat devam ediyor. İnşaatın yarıda kalan kısmı için bu sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı'na sokulan inşaat aletleri çalışmalara başladı.

Geçmiş dönemde acele bir şekilde işe alınan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın göreve gelmesi ile işten çıkarılan işçiler için Hizmet-İş Sendikası tarafından kurulan protesto çadırı ise inşaat alanının içinde kaldı. Bolu Belediyesi tarafından vatandaşın güvenliğini sağlamak ve inşaat alanından uzak tutmak için Demokrasi Meydanı'na demir bariyerler kurulurken, belirlenen inşaat alanın içinde kalan çadır aksamalara neden oluyor.

KAZA YAŞANIRSA NE OLACAK?

İnşaat alanına sokulan ağır makinalarla beraber taşınacak olan malzemelerden, çadırda bulunan kişilerin zarar görme ihtimali vatandaşı korkutuyor. Çadırın alanda ne kadar tutulacağı hala belli değilken, yaşanacak bir olayın felaketle sonuçlanacağı ise ortada.

KİMSEDEN AÇIKLAMA YOK

Konu hakkında ise ne Bolu Belediyesi'nden ne de Hizmet-İş Sendikası'ndan bir açıklama henüz yapılmadı. Olay hakkında iki tarafta sessizliğini korumaya devam ederken, kamuoyu kötü bir şey yaşanmadan olayın çözülmesini istiyor.

ÇADIRI TAŞIDILAR

Yaşanan olaylar sonrası ilk adım Hizmet-İş Sendikası'ndan geldi. İnşaatın başlaması ile beraber sendikanın protesto çadırı inşaat alanının karşısına taşındı. Çadırın henüz ne kadar duracağı ise hala belli değil.