AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ‘Bolu'nun Turizm Bölgesi' ilan edileceği yönündeki müjdesi gerçekleşti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Bakanlar Kurulu'nda gerekli imzalar atıldı. Bolu artık Turizm Bölgesidir. Sadece anılan kararın Resmi Gazete de yayınlanmasını bekliyoruz” dedi.

Haber: Hakan Aydın

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere geldiği kentimizde verdiği müjdede Bolu'nun Turizm Bölgesi ilan edileceğini açıklamıştı. Konunun takipçisi olan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, geçtiğimiz hafta bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Turizm Bölgesi'yle ilgili vermiş olduğu müjdeyi hatırlattı.

Başbakanla görüşmesi hakkında bilgiler veren Ateş, Geçtiğimiz hafta Bolu'nun Turizm Bölgesi ilan edilmesi amacıyla Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na 3 dakikalık bir brifing verdik ve sözünü hatırlattık. Başbakanımız, sözlerini tuttuklarını Bolu'nun Turizm Bölgesi İlan edilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'nun imzalandığını ve en kısa sürede de Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe gireceğini müjdelediler” dedi.

Bu aşamadan sonra en önemli meselenin Turizm Bölgeleri'nin planlaması olduğunu ifade eden Ateş, Turizm Bölgeleri'ni, bakanlığın oluşturduğu komisyon projelendiriyor. Ancak hükümetimizden beklentimiz, Bolu'nun projelendirilmesinin yerel yönetimlere bırakılması. Siyasilerimizden de bu konuda yardım bekliyoruz. Bolu'nun geleceğini, Bolu'da yaşayanlar belirlesin. Valilik, Belediyesi ve sivil toplum örgütleri bu işi yapabilecek kapasitededir” diye konuştu.