Düzce'de İBB yaptırılan projeyi incelemek üzere bir takım ziyaretler gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu'ya geldi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı makamında ziyaret eden İmamoğlu, basına kapalı bir şekilde kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra Ekrem İmamoğlu, Demokrasi Meydanı'nda vatandaşa seslendi.

“PARTİME GELİN DEMEK YANLIŞTIR”

İmamoğlu yaptığı konuşmada kendisinden hizmet bekleyen vatandaşlar olduğunu ve ‘Partime Gelin' demenin yanlış olduğunu ifade ederek, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı makamında ziyaretinin ardından demokrasi meydanında bolu halkına seslendi. Vatandaşa seslenen İmamoğlu Tanju başkanımı ziyarete geldiğim Bolu'da inanılmaz karşılandım herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel memleketimizi çok güzel insanlarının çok güzel işler yapan halkını hisseden insanı insan olduğu için saygıyla sevgiyle kucaklayan insan ayırt etmeyen partizanlığı ruhundan silip atmış, kamu çıkarını koruyan adaleti hâkim kılmaya kararlı Bolu'yu İstanbul'u ve tüm Türkiye'yi geleceğe hazırlayan insanları kucaklayan yöneticilere ihtiyacı var. Umarım bu konuya ait hem Tanju Başkanımız hem de ben olurum. Bütün yöneticiler böyle olsun. Bireysel çıkarlardan uzak kişisel çıkarlardan uzak benim adamımım olsun benim çocuğumun olsun, kızımın olsun oğlumun olsun. Asla ama asla böyle bir şey yok. İmamoğlu Benim yaşadığım kentin 16 milyon insanı benden hizmet bekliyor. 16 milyon insanı eşitlik bekliyor. Adil paylaşım bekliyor. Ama bir avuç insan değil herkes bekliyor. Biz ikimizde Cumhuriyet Halk Partiliyiz kıymetli başkanım Cumhuriyet Halk Partisine milletvekilliği olarak da hizmet etti. Ama herkesin zihninden çıkarmaması gereken bir şey var. Partiler araçtır esas olan millete hizmettir. Memleketimizin, milletimizin ülkemizin kurtuluşu için partime davet ediyorum gelin demek yanlıştır.” Dedi

“NE AMERİKA'YA GÜVENİYORUZ, NE RUSYA'YA”

Barış Pınarı Harekatı hakkında da görüşlerini söyleyen İmamoğlu, ne Rusya ne de Amerika'ya güvendiklerini belirterek, Doğru olan milli davada milli süreçte bakın silahlı kuvvetlerimiz ülkemizin güneyinde ülkemizin huzuru için mücadele ediyor. Yanındayız arkasındayız orada şehit olan her askerimiz için yüreğimiz yanıyor. Allah onları esirgesin. Bu duyguları söylerken kaygı duyduğumuz elbette şeyler var. Yani o cephede o süreçte teröre karşı mücadelede ne yazık ki masa oturduğuz ülkelerin kaos politikalarında güvenmiyoruz. Ne Amerika'ya güveniyoruz, ne Rusya'ya güveniyoruz. Bu güne kadar kaosu temsil etmişlerdir. Suriye'nin topraklarının altındaki petrolü düşünenlerin üstündeki Suriyelileri düşünmeyenlerin bize hiçbir faydası olmaz. Dolayısıyla bu kaostan dolayı kaygılıyım. Söylemek istediğim şu elbette dış politika meselesi elbette bir milli dava ama biz bu anda birleşmeli, konuşmalı ortak akılla akımcı dış politikalar üreten millet olmalıyız. Bunu yaparken bu işin partisi olur mu Allah aşkına. Biz partiye ya da partimizin liderine hizmet etmeyen ülkesine hizmet eden iki belediye başkanı olarak buradayız. Ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Benim şehrimin her noktasını korumak geliştirmek vazifesini yerine getirdiğimde İstanbul Türkiye'yi motive eder, İstanbul ülkeyi ayaklandırır. İstanbul'da atacağımız adım. Bolu'ya da katkı sağlayacak. Ben sorumluluğumun farkındayım. Onun için dün yapılan usulsüz işlemin karşısındayım. Onun için kim olduğu belli olmayan daha düne kadar 2,3 bin lira maaşla çalışan adama İstanbul'un en kıymetli iki noktasını ne amaçla verdiğinizin millete açıklayacaksınız. Ben bu meselenin İstanbul'un meselesi olamadığı için bunu Bolu'da da söylüyorum. Bu ve bunun meseleler ahlaki meselelerdir. Orada buna ses çıkarmadığınız zaman Türkiye yozlaşır” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR”

Son olarak Türkiye'de yeni bir dönem başladığını ifade eden İmamoğlu, Hep beraber çok çalışacağız. Cumhuriyetimiz 100. yıl dönüme doğru giderken verilen büyük mücadelelere karşı borcu ödemekle hükümlü. Yeni bir dönem başlıyor. Haklını düşünen bir dönem başlıyor duyan duymayana söylesin. Memleket değişti kardeşim değişti. Yurdumun insanı güler yüzlü yöneticiler istiyor. Bağıran çağıran yöneticiler istemiyor. Kardeşliği önde tutan yöneticiler istiyor. Onun için bu güzel görevi yerine getirirken bu şeyden kopmayacağımıza söz veriyoruz. Bolu'nun bu karşılaması bu güzel karşılamasını zihnimde asla unutmayacağım bir an yaşattı. Kendimi bu memleketimin her karışında sorumlu hissediyorum. Buradan İstanbul'a batkınızda bu kardeşiniz çok güzel hizmet ediyor demenizi istiyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından İmamoğlu Düzce Melen'deki projeyi ziyaret etmek üzere komşu ilimize hareket etti.

Videoyu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz

https://www.facebook.com/419637981396572/videos/398132690852228/