ABD Büyükelçiliğindeki bombalı saldırıda ölen güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu toprağa verildi.
Hayatını kaybeden Mustafa Akarsu'nun, Gerede'de imam-hatiplik yapan Feridun Akarsu'nun da yeğeni olduğu öğrenildi.
Canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden ve ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin 'kahraman' olarak nitelediği güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu, son yolculuğuna uğurlandı. ABD Büyükelçiliği'ne yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu, Kızılcahamam'da gözyaşları arasında toprağa verildi.
Akarsu için Aşağı Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenazeye Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi, mesai arkadaşları, Akarsu ailesinin yakınları ve Kızılcahamamlılar katıldı.
Cami girişinde Mustafa Akarsu'nun annesi Gülşen Akarsu'ya başsağlığı dileyen Ricciardone, cenaze namazında saf tutanların arkasında elçiliğin Amerikalı çalışanları ve eşi ile birlikte cenaze namazının kılınmasını bekledi.
Mustafa Akarsu'nun babası Sami Akarsu ve oğlu Sami Akarsu (18) tabutun başında gözyaşlarını tutamadı.
Mustafa Akarsu'nun rahatsız olan annesi Gülşen Akarsu, sağlık görevlilerinin kontrolünde tutulurken, yaşlı kadın sürekli sinir krizleri geçirdi.
Eşi Yasemin ve kızı Hilal Akarsu (15) ise yakınlarının yardımı ile güçlükle ayakta durdu. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Mustafa Akarsu'nun cenazesi defnedilmek üzere ilçe mezarlığına götürüldü.
Cenazenin götürülmesi esnasında gözyaşlarını tutamayan eşi Yasemin Akarsu, Görevini hiç ihmal etmedi, ödülleri vardı. Benim eşimdi, görevine seve seve giderdi. Görev aşkıyla yanıyordu. Şehitlik mertebesine erişti, ne mutlu. Görevi başında adını dünyaya duyuran bir kahraman olarak gitti benim eşim, ne mutlu” dedi.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, saldırı sonrası yaptığı açıklamada Mustafa Akarsu'nun bir kahraman olduğunu söylemişti.
Ricciardone, Akarsu için Kendisi güvenliğimiz için her gün buradaydı. Çok iyi eğitilmişti. İşine sadıktı ve elçilikte çalışan Türkleri ve Amerikalıları korumak için hayatını kaybetti” ifadelerini kullanmıştı.
ABD Büyükelçiliği özel güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu'nun, Kızılcahamam'a bağlı Yukarıbalcılar Köyü'nden olduğu belirtildi.
Ankara Yenimahalle'deki Batıkent'te oturan evli ve 2 çocuk babası 46 yaşındaki Mustafa Akarsu'nun 20 yıldır ABD Büyükelçiliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirtilirken, Haziran'da ABD'ye yerleşmek için hazırlıklar yaptığı öğrenildi.
Akarsu'nun biri kız 2 çocuk sahibi olduğu ve eşinden bir süre önce boşandığı ortaya çıktı.
Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre, Mustafa Akarsu'nun, Gerede Dayıoğlu İbadullah Camii imam hatibi olarak görev yapan Feridun Akarsu'nun da yeğeni olduğu ortaya çıktı.