Öğrenci velisi, ilköğretim 4. sınıf öğrencisi oğlunun öğretmeni tarafından dövüldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Öğrenci velisi Fikret Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Köroğlu İlköğretim Okulunda eğitim gören 9 yaşındaki oğlu H. Yaman'ın öğretmeni tarafından dövüldüğünü iddia etti. ‘Oğlum, arkadaşıyla münakaşa ederken, 'sen haklısın-haksızsın' diyerek çocuğa yumruk atıyor. Yumruğun üzerine çocuğumun burnu kanamış' diyen Yaman, olayın yaşandığı gün kendisinin de okulda olduğunu söyledi.

Yaman, Öğle saatlerinde buradaydım zaten, tesadüfen yanına uğradım. Kitap parası vardı, onu vermek için gitmiştim. Bahçeye geldiğimde kendisini göremeyince arkadaşlarına sordum. Sınıfta olduğunu söylediler. Neden dışarıda oynamadığını sordum, bilmediklerini söylediler. Sınıfa gittim, çocuğumu buldum. Ne olduğunu sordum. 'Anıl diye bir arkadaşla münakaşa yaptık. Sinirlendim, burnum kanadı' dedi. Ben de inandım eve gittim. Hatta öğretmenle de görüştüm. Çocukla sıkıntısı olup olmadığını sordum. Bir sıkıntıları olmadığını söyledi ve telaşlı şekilde sınıfa girdi. Meğer zaten 20 dakika önce çocuğu o şekle sokmuş. Tuvalete götürerek, elini, yüzünü temizlemiş."

Olaydan oğlu eve geldiğinde haberi olduğunu ileri süren Yaman, "15.00"te çocuk eve geldi, olaydan 16.00'da haberim oldu. Öğretmeni aradım. Neden böyle bir şey yaptığını sordum. Çok küfür ediyor, 'biraz da siz evde gözükün' dedi. Hocam küfür eden çocuğun dövülmesi gerekmez. 'Şikayet edeceksin' dedim. 'İstediğin yere gidebilirsin' dedi ve telefonu yüzüme kapattı. Ondan sonra olaylar böyle gelişti. Üç gün rapor verdiler. Adli raporu da yarın alacağız" şeklinde konuştu.

Yaman, aynı okuldan iki çocuğunun mezun olduğunu anlatarak, "Bizim okuldan, yönetimden, okulun müdüründen hiçbir sıkıntımız yok. Bu öğretmen 60 yaşına gelmiş artık, emekliliğini isteyebilir ya da başka bir şey yapılabilir. Bu, cezasız kalmamalı. Çocuğumun morlukları 3 gün sonra geçer ama bundan sonra başka bir çocuğa da aynı şeyi yapmayacağının garantisi yok" ifadesini kullandı.

Yaman, oğluna dayak atan öğrenmenin gerekli cezayı almasını istediklerini, olayla ilgili müfettişlerin gerekli incelemeyi yaptığını, savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, olayın adli boyutunun devam ettiğini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu da olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını, iki müfettişin okulda inceleme yaptığını anlattı.