İlk Yarı ve İkinci Yarı Boluspor
Boluspor'un 3 maçtır aynı oyun anlayışıyla maçlara başlaması ve devam etmesi dikkatimizden kaçmadı. Son Şanlıurfaspor maçının son çeyreğine kadar bu böyle devam etti. Takımımız Şanlıurfaspor maçında da orta sahayı çabuk geçen, hareketli oyuncularla sonuç almaya çalışan ve arka arkaya bulduğu pozisyonlarla golleri kaçırdık diye biliriz.
Rakip Şanlıurfaspor ise Reha Kapsal'dan kalan oyun anlayışıyla birlikte 3'lü defansif orta saha daha çok içeride kalarak markaja girmeyen bir Yusuf ve her zaman bu tip pozisyonlardan rakibe uzak oynayan bir Adem, 1461 Trabzon maçında Barış Memiş'ten yaşadığı sıkıntı ve uzak oynamıştı. Bu defada iyi oynamasına rağmen Urfa maçında da bunu yaşadık. Defansın arkasına koşan Zenke ve yakaladıkları 2 net pozisyon takımımız pozisyon üretirken, pozisyon veren bir Boluspor gördük.
Diğer bir sebep ise bu kez Alican'ın maç içinde fazla dağılması sonucu Alp'in orta sahada tek kalması ve direk defansın üzerine gelinmesi sıkıntıydı.
İlk yarıda istediği golü bulamayan Boluspor'da ikinci yarı hoca ne yapacak derken, hocamız kontrollü oyundan vazgeçip önde baskıya başlayınca, bu kez 10 dakika baskılı gözüküp fakat pozisyon üretemeyen bir görüntü verdik.
Bu baskıdan çıkan Şanlıurfaspor bizimde önde fazla oyuncu ile kalmamızdan dolayı Alican'nın da yorulması-sakatlığı, öndeki 4'lünün de dönememesi sonucu orta sahayı kaybetmemiz, biraz sıkıntı yarattı. Son bölümlerde bizim açımızdan orta sahayı kaybedersen ya maçı kaybedersin ya da rakibe boyun eğersin.
Hocamızın oyuncu değişikliklerinde doğru karar veremediği göründü. Emrah'ı oyuna alarak çift forvete döndü. Arkasından Alican'ın çıkması, Sercan'ı oyuna alması yinede ben burayı tutuyorum görüntüsü verdi. Ama oraya oranın adamı oyuna dahil edilmedi. Mustafa Kayabaşı'nın oyuna alınması doğru olandı. Mustafa 10-15 dakika savaşır, geriye gelebilir, ileriye isabetli pas verebilirdi.
Oynanan oyunda ikinci yarı sahne alan Atacan'ı unutmak mümkün değil. Karşılaşmayı şöyle son olarak özetlersek, ilk yarı maçı kazanabilirdik ikinci yarı ise kaybedebilirdik. Hocamızın özellikle 2 maçtır oyunu kontrolünü kaybettiğimiz bölümleri iyi analiz edip sebeplerini bulması lazım.
Alttaki takımlar kazanıyor. Savaş iyice kızıştı. Artık hocamız mesaisini daha da artırıp Adana maçına iyi hazırlanmamız lazım. Çok zor bir maç da olabilir, çok kolayda kazanabiliriz. Oyuncularımıza Adanaspor maçında başarılar dileriz.