AK Parti Bolu İl Başkanlığına 20 Şubat'a kadar yapılan başvuruların ardından aday adaylarının tanıtım toplantıları sona erdi. Şimdi gözler tüm Türkiye'de aynı tarihte gerçekleşecek temayül yoklamasına çevrildi. AK Partililer 1 Mart Pazar günü sandığa giderek kimleri aday olarak görmek istediklerini belirleyecek.

Milletvekili aday belirleme süreci kapsamında 1 Mart Pazar günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleşecek temayül yoklamasında, İl Yönetim kurulu üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Disiplin Kurulu Başkanı ve üyeleri, İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri ve mahalle başkanları oy kullanacak.

1 Mart Pazar günü saat 10 ile 16 arasında gerçekleşecek temayül yoklaması AK Parti Genel Merkezinden gelecek heyet nezaretinde yapılacak. Delegeler, Mehmet Emin Güz, Osman Şevki Çelebi, Adalet Karadayı, Ferudun Kaya, Ali Coşkun, Ömer Baygın, Mehmet Altun, Abdullah Başaran isimleri arasından milletvekili adayı olarak görmek istedikleri ilk üç sırayı belirleyecek.

Şeffaf sandıkların içine atılan oylar yine AK Parti Genel Merkezinden gelen heyet tarafından mühürlü torbalara konulacak. Temayül yoklamasının ardından oy zarfları açılmadan Genel Merkeze götürülecek ve ilgili komisyon tarafından sayılacak. Sonuçlar ise AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda hiç bir şekilde açıklanmayacak.