Gerede'ye bağlı Yeniyapar Köyü'nde 30 dekarlık alanda deneme üretimi yapılan patatesin verimi üreticilerini memnun etti.

İlk hasat dolayısıyla tarlada profesyonele üretim yapan Yeniyaparlı çiftçiler, Gerede'nin köylerinde genelde arpa buğday yetiştirildiğini alternatif olarak da patatesi tarlalarını ektiklerini söylediler. Verimin ilk seneye göre çok iyi olduğunu belirten çiftçiler, patatesin tohumunu aldıktan sonra emekli ve görevde olan tarım müdürlerinden yetiştirilmesi konusunda bilgi alıp profesyonel bir hasat yapmaya çalıştıklarını ifade ettiler. İlk sene 30 dekar yer ektiklerini anlatan çiftçiler, gelecek sene bu sayıyı artırarak satışını yapmayı düşündüklerini anlattılar.

Emekli Tarım Müdürü Zeki Özbakır da Gerede'nin alternatif ürünlere yöneldiğini, burada yetiştirilen patateslerin de verim ve kalite bakımından gayet güzel olduğunu, önümüzdeki yıllarda patates tarımının ilçede yaygınlaşabileceğini belirtti. Özbakır Gerede'de yetiştirilen patatesle Dörtdivan dolaylarında yetiştirilen patatesten aşağı kalır bir yönünün olmadığını belirterek üreticileri tebrik etti. Haber Merkezi