Gerede Belediyesi Gerede halkının özellikle gençlerin sportif faaliyetlerini daha iyi imkanlarda yapabilmesi ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için olimpik yüzme havuz yaptırıyor.

Belediye ile ortağı olduğu Esentepe Turistik Tesisler Kurma ve İşletme Birliği tarafından Cihan Halı Saha´nın Batı kısmına yapılacak olan kapalı yüzme havuzu toplam 2 bin 360 metre kare inşaat alanına sahip. Kaymakamlık Salonu'nda Gerede Özel İdare Müdürü Başkanlığında yapılan ihaleye Mehmet Ali Oruç, Yetkin Tasarım, Bolu Ay Mühendislik, Eryılmaz İnşaat, Eyüpoğlu İnşaat, NYFA İnşaat, MTN Yapı Proje, Oktay Erkan olmak üzere 8 firma katıldı.

Yaklaşık ihale bedeli 2 milyon 557 bin 288 lira 47 kuruş olması beklenen kapalı yüzme havuzuna muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkan tesisin ihalesi en fazla fiyatı veren firma üzerinden değerlendirme ve incelemeler sonunda kesinleşecek.

İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Bilgücü ihale sonunda yaptığı açıklamada, ihaleye geniş bir katılım olduğunu ihale sonucunun komisyon kurulu üyelerinin değerlendirme ve incelemelerinden sonra kesinleşeceğini söyledi.

Katılımcılara teşekkür eden Bilgücü, İhaleyi kazanacak olan firmaya şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Gerede'miz için de yapılacak olan havuz hayırlı olur. Gençlerimiz için çok yararlı olacağını düşünüyorum. İhale yapım süresi başladıktan sonra bir yılda bitirilmesi hedefleniyor. Bir daha ki sene Geredelilerin hizmetine girecektir diye konuştu.