Açılan sandıklarla birlikte başkanlığı kesinleşen Alaaddin Yılmaz, Fatih Metin ile birlikte ilk olarak Köroğlu TV canlı yayınına katıldı ve Bolu halkına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz programda he duygularını dile getirip Bolu Halkına teşekkür etti, hem de süreci anlattı. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise bu seçimle Bolu Halkının kazandığına vurgu yaptı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz şunları kaydetti: öncelikle ülke çok kritik bir seçim süreci geçirdi. Bu seçim bir yerel seçim, bir belediye başkanlığı seçiminin çok ötesine geçti. Ben ise en rahat geçirmem gereken seçimi biraz stresli geçirdim. Çünkü 10 yıllık belediye başkanlığı yapmış ve halkın teveccühünü almış bir belediye başkanı ve adayı olarak seçimlere girdim ve çok rahattım. Tekrar seçilemesem de önemli değildi çünkü yaptıklarımızla zaten vardık. Ama seçim süreci içersinde ülkedeki oluşan bazı sıkıntılar dolayısı ile öyle bir noktaya getirildi ki artık istikrar seçimi haline dönüştü. Bende bütün televizyon programlarında şunu ifade ettim; benim seçilmem önemli ama ülkenin istikrarı daha önemli dedim. Önemli olan ülkemizin istikrarıydı. Ancak Başbakan'a yurtiçi ve yurtdışı saldırılara baktığınızda aynı saldırıları da biz içeride aldık. CHP normal bir yerel seçim gibi projelerle benim karşımda mücadele edeceğine konuyu öyle bir noktaya getirdiler ki yalancıymış konumuna getirdiler. Bunlar ise seçimi gerdi. Bende çok üzüldüm. Seçimi ölüm kalım noktasına getirdiler. En sonunda bu işin kararını halkın vereceğini unuttular. Seçim sandıklarını gezdiğimizde Bolu'da %90'nın üzerinde bir katılım gerçekleşti. Bolu'da bu güne kadar katılımın bu noktada olduğu bir başka seçim yoktur. Ben şunu gördüm; halk baktı herkes belirli kısımlara yüklendiği için sandığa koştu ve son sözü ben söylerim dedi.
“Bu vatandaşın söylediği son sözdür”
Birçok çamurlar atabilirsiniz ama biz bu seçimlerde proje konuşmadık. Birçok konuşmamda şunu söyledim; adaylardan hangisinin hangi projesi aklınızda dedim. Hiç proje yoktu. Tek anlatıları Alaaddin Yılmaz'ın yapamadıkları, Alaadin Yılmaz'ın günde eşi dostu ile şu kadar para yediği, çaldığı, çırptığı gibi iftiralar vardı. Bu kadar basite indirildi seçimler. Yani varsa projeniz ortaya koyun. Ben bunları açık şekilde ifade etmeye çalıştım; teşkilatımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ilçe teşkilatımız, il teşkilatımız müthiş bir performans sergiledi. Asıl o performansın içinde bizim için dua eden, bizim için hatimler okuyan insanlar vardı. Ben hep bunu düşündüm; acaba ben size layık mıyım dedim.
Çok içsellik geçirdiğim bir süreç yaşadım. Çok duygusal anlar yaşadım. İnsanlar bize karşı olan saldırıya, Tayyip Bey'e karşı olan saldırıya, yurtiçinde ve yurtdışında yani vatandaş telefon ediyor; ben Kabe'deyim elini aç senin için dua ediyorum diyor. Ben Kabe'de bana dua eden adama layık mıyım hep bunları düşündüm ve burada bize karşı yapılan saldırıları görünce müthiş kırıldım. Sağ olsun teşkilatlarımız bizi hiç bırakmadan, bize şevke getirdiler. Hatta son hafta Sayın Bakanımız geldi ve bizi ateşledi. Hiçbir bıkkınlık geçirmedik, emin gittik, çok rahattık ama o saldırılar karşısında çok rahatsız olduk.
“Sandığa giden herkese teşekkür ediyorum”
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise bu seçimle Bolu Halkının kazandığına vurgu yaparak şunları dile getirirdi: öncelikle bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Başkanımın da değdi gibi vatandaşımız, seçmenimiz sandığa sahip çıkmıştır, demokrasiye sahip çıkmıştır. Sandığa sahip çıkan, demokrasiye sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza, tüm seçmene, AKP'li olan olmayan herkesi tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. ikincisi bize inanan, oy veren, yalana, iftiraya ve hakarete karşı dur diy