Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, kooperatiflerden sorumlu diğer Bakanlıklar ile sektör temsilcilerinin katkılarıyla hazırlanan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı” 17.10.2012 tarihli ve 28444 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bolu Valiliği bir açıklama yayımlayarak Ülkemiz kooperatifçiliği için yol haritası niteliğindeki Türkiye Kooperatif Stratejisi ve Eylem Planında, tespit edilen sorunların etkin ve hızlı bir şekilde çözülmesi amacıyla çok sayıda faaliyet ve projeye yer verilmiştir” ifadesini kullandı.
Bolu Valiliği konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Anılan Eylem Planının 2 nolu Eğitim, Danışmanlık, Bilgilendirme ve Araştırma Faaliyetleri Geliştirilecektir” başlığı altında 2.2. alt başlığı ile yer almakta olan Kooperatif Girişimciliği Eğitim Projesi (KGEP)” çalışması yapılarak, uygulamaya konulması faaliyeti kapsamında hazırlanan proje ile girişimcilerin ve kanaat önderlerinin kooperatifçilik konusunda bilgilendirilmesi, kooperatiflerin sosyo-ekonomik kalkınmaya olan katkıları ile ülkemizdeki kooperatiflerin güçlendirilmesi ve kurulmasını teşvik etmek amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile Alman Kooperatifleri Raiffeisen Konfederasyonu (DGRV) Türkiye Temsilciliği işbirliğiyle Kooperatifçilik Girişimciliği” adı altında ilimizde 13-14 Mayıs 2014 tarihlerinde Bakan Yardımcımız Sayın, Fatih METİN'in açılışını yapacağı iki günlük eğitim projesi gerçekleştirilecektir” bilgisini verdi.