Bolu Orman Bölge Müdürlüğü seminer salonunda düzenlenen eğitimde iletişim ve insan davranışları ile telsiz sistemleri ve haberleşmesi konularında eğitim verildi. Bolu İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Arzu Babat ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Telsiz Haberleşme Sorumlusu Mesut Yiğit tarafından verilen ve sunumlarla desteklenen eğitime çok sayıda personelimiz katıldı.
Psikolog Arzu Babat tarafından iletişim nedir, etkili iletişim yolları nelerdir, iletişim türleri, teknikleri, daha etkili nasıl bir iletişim olabilir, iletişimin etkinliği nasıl artırılır, aile içi etkili iletişim, iletişimi zorlaştıran faktörler konularında katılımcılara çeşitli küçük oyunlarla uygulamalı olarak eğitim verildi.
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde görevli Telsiz Haberleşme Sorumlusu Mesut Yiğit tarafından ise iletişim ve tarihçesi, acil haberleşme, afet haberleşmesi ve sistemleri, telsiz haberleşmesi, telsiz kullanma kuralları konularında eğitim verilirken telsiz haberleşmesinin bir kurumun merkezi ile sabit ve hareketli birimleri arasında ve hareketli birimlerin birbirleri ile haberleşmesinde hayati bir rol oynadığı ifade edildi.​