Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) bu yıl ilk kez öğrenci alan İletişim Fakültesi, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda düzenlenen törenle, eğitim öğretime başladı. Törene; AİBÜ Rektörü ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy ile İBV Mütevelli Heyeti Üyeleri, öğretim elemanları ve fakültenin ilk öğrencileri katıldı. Törende, Rektör Coşkun, Ahmet Baysal ve Doç. Dr. Selami Özsoy'un verdiği mesajlar öne çıktı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy, desteğini Üniversiteden hiçbir zaman esirgemeyen Ahmet Baysal'a ve fakültenin kuruluşunda büyük emeği olan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'a teşekkür etti. İletişim Fakültesi'nin kuruluşu hakkında bilgi veren Özsoy, Fakültemizde uzman iletişimciler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Gazetecilik Bölümü olarak nitelikli ve donanımlı meslek elemanları yetiştirmenin dışında, yapacağımız yeni proje ve yayınlarla bilim evrenini zenginleştirerek bölümümüzü alanının önemli bir referans noktası yapmak diğer önemli bir hedefimizdir. Bunların yanı sıra yörede faaliyet gösteren medya kuruluşları da bizim önemli bir paydaşımızdır. Bu kuruluşlarla işbirliği yaparak sektöre katkı vermek bizim için önemli olacaktır.” diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ GERÇEĞE ULAŞMAK'

Konuşmasında günümüz habercilik anlayışına da değinen Özsoy, Neyi takip edersek edelim, varmak istediğimiz nokta gerçeğe ulaşmak. Her alanda olduğu gibi işini iyi yapan, donanımlı, nitelikli, kendi çıkarlarını değil öncelikle ülke çıkarlarını düşünen, milli ve manevi değerlere saygılı meslek insanlarına gazetecilikte de ihtiyacımız var. Fakültemiz ve gazetecilik bölümü bunun için var ve çabamız bu yönde olacaktır. Birimiz diğerimizden farklı düşünüyor olabiliriz. Ancak diyalog, anlayış, sağduyu bizlerin elden bırakmaması gereken enstrümanlardır. Anlayışsızlık ve şiddet farklılıklarımızı çatışmaya dönüştürmek isteyen güç odaklarının amaçlarına ulaşmalarını sağlamaktan başka bir işe yaramaz. Yükselteceğiniz sesiniz değil sözünüz olsun. İnanıyorum ki bölümümüzden yetişen gençlerimiz geleceğin yetkin ve saygın gazetecileri ve televizyoncuları olarak sektörde yerlerini alacaklardır.” ifadelerini kullandı.

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ise zaman zaman duygulanarak yaptığı konuşmasında, üniversitemizin yeni bir birime daha kavuştuğunu görmenin sevincini ve heyecanını yaşadığını belirterek, Öğrenciler ülkemizin muhtelif yerlerinden Bolu'ya gelip gazetecilik mesleğine ilk adımı attılar. Bu güzel bir başlangıç. Bolu'yla ve üniversiteyle yeni tanışacaklar. Bu bir devlet üniversitesidir. Ama isminde İzzet Baysal vardır. Bu üniversiteyi diğer üniversitelerden farklı kılan İzzet Baysal'ın sıcaklığıdır. Sizler de artık İzzet Baysal ailesinin birer ferdisiniz.” dedi. Günümüzde en önemli değerin ‘zaman' olduğunu vurgulayan Baysal, İletişim çağında zamanın kıymetini en fazla siz iletişim öğrencileri bilmelisiniz.” nasihatini verdi.

‘GAZETECİLİK ÖNEMLİ BİR MESLEK'

AİBÜ Rektörü ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hayri Coşkun ise Ahmet Baysal ve mütevelli heyeti üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, üniversitemizin ve İletişim Fakültesi'nin kuruluşu ve gelişimi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal'ı öğrencilere tanıtan Coşkun, öğrencilere özetle Mesleğiniz gereği Dünya'yı tanıyacaksınız, ülkemizi çok iyi bileceksiniz. İzzet Baysal'ı da her yönüyle öğrenmelisiniz. Gazetecilik önemli bir meslek. Kültürel gelişiminiz ve bilgi birikiminiz bu meslekte fevkalade önem taşıyor, toplumu yönlendiriyor. Etrafınızda olup bitenlere vakıf olun ve bunları iyi değerlendirin. Mesleğinizi kötüye kullanmayın ve asla yalan söylemeyin.” önerilerinde bulundu.

REKTÖR COŞKUN, DİLAY GÜL'Ü UNUTMADI

Konuşmasında hunharca öldürülen öğrencimiz Dilay Gül'ü rahmetle anan Coşkun, her türlü zorluğun karşılıklı sevgi ve saygıyla aşılacağını hatırlattı ve öğrencilerimizin insan ilişkilerinde birbirlerine karşı gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Coşkun, sevgili öğrencimizin ailesine de sabır ve başsağlığı dileyerek, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise, fakültenin üniversiteye, Bolu'ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, 10'uncu fakültesini açan üniversitemiz dev adımlarla ilerlemekte. Bundan dolayı sayın Rektörümüze, Ahmet Baysal'a ve mütevelli heyeti üyelerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Program protokolün, İletişim Fakültesi Dekanlığı'nın düzenlediği ‘Geçmişte Bolu Basını' sergisini gezmelerinin ardından sona erdi. 2012'de resmi olarak kurulan İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, 52 öğrenci ile eğitim öğretime başladı. Fakültede, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo Televizyon Sinema bölümlerinin ise önümüzdeki dönemlerde aktif hale gelmesi planlanıyor. Haber Merkezi