CHP Dörtdivan İlçe Başkanı İlyas Özalp, Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in isminin Dörtdivan'da ‘Bolu' sokağına verilmesi sonucu yaşanan polemiğe farklı boyut kazandırdı. Özalp, Eskiden Düzce, Bolu'nun başına bela idi. Şimdi de Gerede, Dörtdivan'ın başına bela olmaktadır” diyerek tartışma yarattı.

Dörtdivan'da geçtiğimiz günlerde Bolu” isminin kaldırılarak, caddeye verilen Yüksel Coşkunyürek” ismi kamuoyunda polemik konusu olurken, CHP Dörtdivan İlçe Başkanı İlyas Özalp, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. CHP Milletvekili Tanju Özcan'ın TBMM'de her zaman Dörtdivan'ın haklarını savunduğunu söyleyen İlyas Özalp, Milletvekilimiz Tanju Özcan, Dörtdivan'da siyasi baskı altına alınan vatandaşın ve Dörtdivan'ın hakkını her zaman savunmuştur. İlimizdeki 8 ilçe içinde en fazla Dörtdivan'la ilgilenmektedir. Bolu ve Dörtdivan halkı, milletvekilimize muhalefet görevi vermiştir. Ak Parti İlçe Başkanı, ilçede oy oranlarının fazla olduğundan bahsetmektedir. Evet, AKP'nin oyları fazla ve ilimizdeki üç milletvekilinden ikisini AKP'den seçilmişlerdir. AKP yöneticileri il başkanlarını da alsınlar, Dörtdivan'a gelsinler. Biz de milletvekilimiz Sayın Tanju Özcan'ı alalım caddede yürüyelim. CHP İlçe Başkanı olarak hodri meydan diyorum, gelsinler Dörtdivan halkı kime güveniyor görelim” diye konuştu.

“GİTSİN GEREDE'DE BİR SOKAĞA KOYSUN”

Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in caddeye ismi verilecekse bunun Gerede olması gerektiğini savunan CHP'li Özalp, AKP İl Başkanı adını koyacaksa gitsin Gerede'de cadde, sokak çok. O caddelerden birine koydursun” dedi.

“GEREDE BAŞIMIZA BELA OLMAKTADIR”

CHP'li Başkan İlyas Özalp, açıklamalarının devamında yeni tartışma yaratacak ifadeler kullandı. Özlap, Eskiden Düzce, Bolu'nun başına bela idi. Şimdi ise Dörtdivan'ın başına Gerede bela olmaktadır. Elimizdeki hizmetleri, derelerimizden akan suyumuzu Gerede'ye almaya çalışıyorlar. İlçemizdeki bazı kendini bilmezler bir de bunların adını Dörtdivan'ın caddesine adını koyuyorlar. Bir sonraki sene Fehmi Küpçü adlı bir caddemiz olursa şaşırmayalım. Dörtdivan CHP İlçe Başkanı ve örgütümüz olarak, AKP'nin bu dayatmacı, baskıcı tutumunu kınıyoruz. Dörtdivan İlçemizin her türlü sorunu ile ilgilenen ve Dörtdivan'ın adını TBMM'deki 550 milletvekiline ezberleten Milletvekilimiz Sayın Tanju Özcan'ı kutluyor tüm CHP İlçe Teşkilatı ve Dörtdivanlılar olarak arkasında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gerede üzerine yüklenerek, ağır konuşan Özalp'in bu konuşmaları karşısında Geredeli siyasilerin-idarecilerin ve sivil toplumu kuruluşları temsilcilerinin ne gibi bir tutum takınacağı merak ediliyor.