Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanlığı ve Akşemseddin İslami İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKİMER) tarafından ‘Ankara Üniversitesi'nin Çınarı: Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu' paneli düzenlendi.

Panele; akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra, Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu'nun öğrencisi emekli milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, Emekli Öğretmen Mustafa Fedakar, ÖNDER yönetim kurulu üyeleri, Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Panelde İlahiyat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencileri Sema Bağ İsmail Cerrahoğlu'nun Hayatı”, Melike Özlem Aksın İlmi Kişiliği”, Kübra Kurtul ise İlim Yolunda Çektiği Sıkıntılar” başlıkları kapsamında sunum yaptılar. Fatmanur Ediş ise panelin moderatörlüğünü gerçekleştirdi. Panelin açış konuşmasını yapan Tefsir Anabilim Dalı Başkanı ve AKİMER Müdürü Doç. Dr. Şaban Karasakal ise, Tefsir ilmi alanında yetişen ilk akademisyenlerimizden biri olan Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu'nun özgeçmişi hakkında bilgi verdi.

Panel, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer Başkan ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin İbrahim Yeğin'in teşekkür konuşmasının ardından sona erdi. Elif Erdoğan