Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, hafta sonu açılacak olan İl Spor Merkezleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şahan, yaptığı açıklamada İlimizde yaklaşık 20'ye yakın branş icra ediyoruz. Tüm yaş gruplarında İl Spor Merkezlerimiz ücretsiz olarak veriliyor. ‘Engelleri aşıyorum' diye bir projeyi ilimizde başlattık. Ben öncelikle çocuklarını spora yönlendiren velilere teşekkür ediyorum” dedi.
Okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilerin ücretsiz olarak faydalanabileceği ve yaz aylarını spor aktiviteleriyle geçirme imkânına sahip olacakları İl Spor Merkezleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, çocuklarını spora yönlendiren velilere teşekkür etti.
ÇOCUKLARINIZI BİR BRANŞA KAYIT YAPTIRIN
Spor denince hep genç ve çocuk akla gelir ama öncelikle spor hizmetini biz 7'den 77'e tüm halkımıza verildiğinin bilinmesini istiyoruz diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Bakanlığımızın Gençlik ve Spor Bakanlığı olduktan sonra çok önemli projeleri var. Özellikle halkın spora direk olarak için bulunmasıyla alakalı ciddi projeleri vardı. ‘Koşa biliyorken koş' gibi projeleri bunun en büyük örneğidir. Sizlerinde bildiği gibi çok yoğun bir eğitim-öğretim döneminden çıktı çocuklarımız. Bunla beraber sınav maratonu da bu çocuklarımızın ciddi bir anlamda efor sarf ettiler. Bu 2,5 aylık boş olan dinleme zamanlarını biz İl Spor Merkezleri ile eski tabirle Yaz Okullarıyla doldurmaya çalışıyoruz. Yaz Okulu denince sadece yazın yapılan, kışın veya okullar başlayınca bırakılan bir algı oluşması nedeniyle Bankalığımız tarafından İl Spor Merkezlerine dönüştürüldü. Ben özellikle Bolu'da yaşayan tüm vatandaşlarımıza çocuklarını öncelikle spor branşlarının yetenekleri doğrultusunda bir branşa kayıt yaptırmalarını özellikle istiyorum. Bunu neden istiyoruz, bunun hem psikolojik hem de fizyolojik etkileri var. Şimdi çocuklar biliyorsunuz, bu Bolu için geçerli değil ama oyun alanlarını kaybettiler, oyun alanlarına devasa gökdelenler diktiler. Artık bilgisayar çağı dediğimiz veya bilişim çağı dediğimiz gelişen teknolojik insanı durağan hale getirdi. Aynı şeyler bizim için en değerli olan çocuklarımız içinde geçerli” dedi.
ARKADAŞ ÇEVRESİ YOK, BİREYSEL BİR YAŞAM DÖNGÜYE DÖNÜYOR
Şimdi çocuk en sevdiği futbolu bile FİFA 2014'ü joistik ile oynadığını belirten Şahan Çocuklar futbolu bile evde oynuyor. Dışarıya çıkmıyor, görüş bozukları, duruş bozukları meydana geliyor. Arkadaş çevresi yok, bireysel bir yaşam döngüye dönüyor. Bu manada bilinçli veliler anne ve babalar çocuklarını çok daha güvenli olarak biz burada İl Spor Merkezlerini dizayn ederken, elimizde çok kaliteli antrenörler var. Ben öncelikle çocuklarını spora yönlendiren velilere teşekkür ediyorum. İlimizde yaklaşık 20'ye yakın branş icra ediyoruz. Tüm yaş gruplarında İl Spor Merkezlerimiz ücretsiz olarak veriliyor. Engelleri aşıyorum diye bir projeyi ilimizde başlattık. Engelleri aşıyorum projesinde de engelli vatandaşlarımızı engelli aracımızla evlerinden alıyoruz ve tekrar evlerine bırakıyoruz. Böylece spor yapmalarını sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇOK CİDDİ ÇALIŞMLARIMIZ VAR
İlimizde ciddi anlamda spor yatırımı olduğunu ifade eden Yahya Şahan Tabii ki bu yaptırımlar yapılırken, spor tesisleri çadır değil. Yaptığınız spor tesisi 20-30 sene iyi veya kötü şekilde devam edecek. Bizde istiyoruz ki ilimize yapılan tesislerin uluslar arası standartlarda yapılması. Çünkü spor yatırımlarında keşke olmaz. Boluyla alakalı olarak ta Bolu'da çok ciddi bir spor adına halkın spora katılım adına ciddi bir teşebbüs var. Bolu insanı sporu seviyor ki, çok güzel bir coğrafya var. Bolu'da çok farklı branşların yapılabileceği hatta dünyanın farklı ülkelerinden farklı branşl