İl Sağlık Müdürlüğü tarafından korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında pandemi hastanelerinde hasta ziyaretlerinin sona erdiğini, emniyet ve jandarma ekipleri tarafından ateş ölçümü ile sağlık taraması uygulamasının başlatıldığı ve malzemeyle ilaç konusunda stok sorunu yaşanmadığı duyuruldu.

Haber: Erol Değirmenci

Bolu’da, korona virüsüne karşı üst düzey tedbirler alınmaya devam ediyor. Süreç boyunca büyük bir titizlikle çalışan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, günlük olarak alınan tedbirleri kendi sosyal medya hesabından duyuruyor.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yeni açıklamada ise pandemi hastanesi statüsünde hizmet veren İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta ziyaretlerinin sına erdirildiği duyuruldu. Öte yandan Bolu terminallerinde sağlık çadırı kurulduğu ve jandarmayla polis ekipleri tarafından belirlenen güvenlik noktalarında ateş ölçümü ve sağlık taraması uygulamasına geçildiği ifade edildi. Sağlık çalışanları için de yeteri kadar malzeme ve ilaç stoğunun olduğu ifade edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler hakkındaki açıklama şu şekilde:

“*Bolu İl Sağlık Müdürlüğü 112 ekiplerince Bolu terminallerinde sağlık çadırı kurulmuş olup ateş ölçümü ve sağlık taraması başlatılmıştır.

*Bolu il sınırlarından ilimize girişlerde oluşturulan güvenlik noktalarında Emniyet ve Jandarma ekipleri ile beraber sağlık ekiplerimizce ateş ölçümü ve sağlık taraması uygulamasına geçilmiştir.

*İlimizde “Pandemi Hastanesi” statüsünde hizmet veren İzzet Baysal Devlet Hastanemiz ve İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanemizde hasta ziyaretleri, hastalarımızın ve sağlık personelimizin korunması amacıyla kaldırılmıştır.

*İlimizde bulunan cezaevi kampüsüne uzman doktorlar ihtiyaç halinde görevlendirilmiştir. Böylelikle çalışan personel ve hükümlü tutukluların yerinde muayenesi planlanmıştır.

İlimizde bulunan tüm hastanelerimizde fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza ihtiyacı olan koruyucu ekipmanlarımız verilmekte ve yeteri kadar malzeme ve ilaç, stoklarımızda bulunmaktadır.

*Fedakar sağlık çalışanlarımızın ilimizde bulunan misafirhanelerde konaklamaları Bolu Valiliğimizce sağlanmıştır”