Özel Çağsu ve Fatma Hatun Hastanesi Halklar İlişkiler birimi çalışanları, Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla Bolu İl Müftüsü İzani Turan'ı ziyaret etti.

Özel Çağsu Hastanesi Halkla İlişkileri birimi çalışanlarından Bircan Kutlu ve Berna Hotakoğlu ile Özel Fatma Hatun Hastanesi Halkla İlişkiler birimi çalışanı Gülnur Koç, Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla Bolu İl Müftüsü İzani Turan'ı ziyaret etti. Sağlık ve İslam alanında açıklamalarda bulunan Turan, tüm hastalara Allah'tan acil şifalar diledi. Üç Aylar ve Regaip Kandili hakkında da açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Turan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile aynı güne denk gelen kandil gecesinin çifte bayram yaşattığını ifade etti. Turan yapılan ziyarette yaptığı açıklamada, Öncelikle üç aylar hepimiz için hayırlara vesile olsun. Ülkemiz ve Bolumuz için huzurlara vesile olsun. Bugün itibari ile iki bayramı bir arada yaşamış oluyoruz. Hem çocuklarımızın bayramı hem de Regaip Kandili. Senede birkaç sefer olan istisna gecelerden bir tanesidir. 3 ayların başlangıcıyla olan bir gecedir. Regaip'in Türkçe manası; rağbetler, ilgiler ve alakalardır. Bu gecede belki bizler hem 3 aylarla beraber hem de Regaip Kandiline vesile ederek geleceğimize dair ilgi alanlarımızı tespit etme fırsatı adına önem arz eder. 3 aylarla beraber yeni bir arınma imkanı vardır. Elbette ki günün her dakikasında bu imkan vardır. Bazı gecelerde daha çok vesile teşkil eder. Bu gecelerde mümkün mertebe kendimizle hesaplaşabilmeliyiz. Yani başkaları yerine kendimizi teraziye koymamız uygun olur. Çünkü bir insan olarak Allah bizi Müslüman olarak yarattı. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. O mana da yaptıklarımızın işlerimizin herkes kendi alanı ile ilgili olanları gözden geçirip, Müslümanlığa göre nasıl yapabileceğimizi sorgulamamız gerekir. Bu her yerde böyle olmalıdır” dedi.

BU GECELER FIRSATTIR

Yurt dışındaki bir anısını ve Aliya İzzetbegovic'in bir sözünü anlatan İzani Turan, Aliya İzzetbegovic'in ‘Avrupalıların yapmış oldukları iş İslam'dır-. Yani biz onları Hıristiyan olarak biliyoruz ama yaptıkları iş İslam'dır' dediğini hatırlatarak, Dürüstlüğü, temizliği herkesin birbirine saygılı olmasını özellikle tavsiye ediyor. Bu noktada maalesef eksiklerimiz var. Bu geceler vesilesi ile bu eksikliklerimizi düşünüp en mükemmelini nasıl yakalayabilirimin cevabını bulma noktasında fırsattır. İnşallah buna vesile olur. Cenabı Hak hepimizin işlerini kolaylasın insanımızın duasını Allah'ın da rızasını kazanmayı bizlere ihsan etsin” dedi.

BÜYÜK CAMİ'DE PROGRAM YAPILACAK

Kandil gecesiyle ilgili yapılacak olan programı açıklayan Turan: Bu akşam Yıldırım Beyazıt Cami'de mübarek geceyle alakalı program düzenleyeceğiz. Kur'an-ı Kerimi Mevlidi Şerif okutulacak ve kısa bir sohbet yaparak bu geceyi değerlendirmeyi düşünüyoruz. Sadece bugüne mahsus olarak değil Bolu Müftülüğünün sene başından beri programları devam ediyor” dedi.

KUTLU DOĞUM HAFTASI DOLU DOLU GEÇTİ

Kutlu Doğum Haftasının bu sene de dolu dolu geçtiğini son sözlerine ekleyen Turan, Dün Diyanet İşler Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Abant İzzet baysal Üniversitesi'nde bizlerle birlikte oldu. Konferans verdi ve salon tıka basa doluydu. Güzel bir ilgi vardı. Daha sonra Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Mustafa Armağan Kapalı spor salonuna gelmişti ve orada da yer kalmamıştı. Muhteşem bir konferans olmuştur. Açık hava da programlar yaptık. Özellikle Vali Bey arayarak memnuniyetini dile getirdi. Zaman zaman bunu açık havada yapalım diye tavsiyesi oldu. Yaptığımız işlerin faydalı olmasını istiyoruz” dedi. Haber Merkezi