Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Bolu Orman Fidanlık Şefliği'ne inceleme ziyaretinde bulundu. Fidanlık Şefi Koray Cantürk tarafından karşılanarak fidan üretim parsellerini gezen İl Müdürü Taş, Daha evvel Fidanlık Şefliği ile ortak çalışmalarımız olmuştu, İl Müdürlüğü olarak fidanlık personelinin tarım ilaçlarının kullanımı konulu eğitimlerine katkıda bulunuldu, fidanlık şefliği ile birlikte Müdürlüğümüz kampüsünün peyzaj çalışmalarında ve toprak bayramı etkinlikleri kapsamında birlikte çalışmalar yaptık. Ancak bu güne kadar fidanlığı bu denli detaylı gezme fırsatım olmamıştı. Doğrusunu söylemek gerekirse burada gördüklerimden çok etkilendim. İlimizde milyonlarla ifade edilen sayıda fidan üretimi en mükemmel şekilde başaran fidanlık şefimiz Koray beyi ve personelini tebrik ediyorum. Bundan sonra daha yoğun bir işbirliği içerisinde çalışarak Bolu İlimizin doğasına ve tarımına katkıda bulunabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Fidanlık Şefi Koray Cantürk, Yabanıl Meyveli Türler Eylem Planı kapsamında fidanlıkta Türk Fındığı, kızılcık mahlep, kuşburnu, üvez, ahlat, alıç, yaban eriği, dut, muşmula, kuşburnu ve yaban kiraz gibi çok sayıda ve çeşitte meyveli fidan ürettiklerini, bu fidanları ilimiz ormanlarından bölgedeki vatandaşlarımıza toplatılan meyvelerden elde edilen tohumlardan yetiştirdiklerini ve yine bölgemize dikilmesini sağladıklarını, böylece bölge halkının ekonomisine katkıda bulunacağını belirtti.

2016 yılında 3.000.000 adet fidan üretim programlarının olduğunu, sürdürülebilir orman yönetimi ilkelerine göre ormancılık faaliyetlerini yürütmek, orman alanlarının korunmasını ve kalıcı varlığını sağlamak amacıyla FSC (ForestStewardshipCouncil-Orman Yönetim Konseyi) belgesi kapsamında üretim yaptıklarını ve İl Tarım Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışmaktan memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi.

Meyveli- meyvesiz orman fidanları ile süs ve peyzaj bitkilerinin üretildiği parselleri Fidanlık Şefi Koray Cantürk ve İl Müdür Yardımcısı Nuri Erikli ile birlikte gezen İl Müdürü Taş, İlimiz ormanlık alanlarında doğal olarak yetişen Türk Fındığının üretildiği parselleri daha yakından inceleyerek çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında fidanlıkta çalışmakta olan kadın işçilerle fotoğraf çekilerek kolaylıklar dileyen İl Müdürü Taş, Toprak analiz, zirai mücadele gibi konularda her zaman işbirliği içerisinde olabileceğimizi ifade etti. Haber Merkezi