19-23 Ekim tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen ve iki yılda bir gerçekleşen ‘Paris Uluslararası Sial Gıda ve İçecek Fuarı'na Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş katıldı.

Fuarda, ürün çeşitliliği ve teknolojik gelişmeler konusunda ortaya çıkan gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulduğunu ifade eden Taş, Türk firmalarının devletin %50 hibe desteğiyle burada bulunduklarını ve bundan duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini söyledi.

Taş sözlerini şöyle sürdürdü: 227 Türk firması İstanbul Ticaret Odası aracılığıyla 39 Türk firması da bireysel olarak toplamda ise 266 Türk firması ile SİAL 2014 te yerimizi alarak adeta çıkartma yapmış bulunmaktayız. Gıda sektöründe artı katma değer yaratmak açısından ihracatın dolayısıyla ürünlerin dış pazarlarda tanıtımının yapılması bu ve benzeri organizasyonlarla mümkün olmaktadır. Bu anlamda yerli firmalarımızın küresel bazda dünya ile yarış eder konumda olmaları mutluluk verici. Türkiye Gıda alanında son yıllarda özellikle son 10 yılda üstüne koyarak devam ediyor. Türk firmalarıyla gurur duyuyoruz ve gelişimlerini izliyoruz. Her sene fuara yeni kurulan bir çok firmanın katılımlarını gözlüyoruz bu da tabi sektör açısından çok önemli. Türkiye'nin yaklaşık 15-16 milyar dolar civarında tarımsal ve hayvansal gıda açısından ihracatı var. Artan nüfus neticesinde her yıl milyonlarca insan açlık yada yarı açlıkla yaşamaktadır. Bu anlamda kendi kendisine yetebilen sayılı ülkelerden biri olan Türkiye'mizin bunu en iyi şekilde değerlendirerek küresel anlamda önemli oyuncu olma fırsatı bulunmaktadır. İzlenimlerim kadarıyla firmalarımız ile İhracatımızın her yıl katlanarak artacağına ve dünyada hak ettiği yeri alacağına inancım sonsuz. ”

Taş, Türk Firmalarımız; Bulgurdan balığa, keçi boynuzundan kuru üzüm ve incire, un ve unlu mamulleri ile kuru bakliyat çeşitlerini satışa sundu. Açılan stantlarda Türkiye'den gelen aşçılar tarafından pişirilen Bulgur pilavı ve Türk döneri ziyaretçilere ikram edilirken dondurulmuş balık satışı yapan bir Türk firması da pişirdiği balıkları fuara katılan ziyaretçilere özel olarak tattırdı. Görsel sunumlarla da ülkemiz tanıtılarak katılım maksimum verimle tamamlanmıştır” dedi.