Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 18 Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayınladığı Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğindeki değişiklerle birlikte Asansörlere yeni standartlar geldi. Bolu'daki okullarda ise standartlara uymayan asansörler kullanıma kapatıldı.

Bolu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karagöz, İl Özel İdaresi Bütçe görüşmelerinde gerçekleştirdiği sunumda Bolu'daki ilçeler dahil hiçbir okulun asansör ruhsatı olmadığını belirterek bu konuyla ilgili çalışmaların yapılması gerekliliğini ifade etti.

“BU BÜYÜK BİR RİSK”
Konuyla ilgili olarak Karagöz, 2008'de asansör yönetmeliği değişti. Asansörlere yeni standartlar geldi ve asansörler kullanıma kapandı. Ne yazık ki şuan ilçeler dahil olmak üzere Bolu'daki hiçbir okulun asansörü ruhsatlı değil. Bu en büyük tehlike. Ruhsatsız asansörde bir can güvenliği problemi yaşanırsa sorumlusu direkt okul müdürü. Bu büyük bir risk, onun için okul müdürleri asansörleri kapatıyor. Biz de bir şey diyemiyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız asansörleri onaralım, yeni standartlarına kavuşturalım, ruhsatlandıralım ve açalım” dedi.
(Özel Haber: Emrah ÖGET)