Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılı 3. dönem toplantısı, Vali Ahmet Zahteroğulları başkanlığında yapıldı.
Valilik Yedigöller Toplantı salonunda Vali Zahteroğulları'nın başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.
Vali Zahteroğulları toplantıda yaptığı konuşmasında, 2014 yılı III. Dönem Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz. Bugün görüşeceğimiz konuların ve alacağımız kararların İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İlimizde 79'u Bölge Müdürlükleri, 9'u Üniversite, 4'ü Genel Müdürlükler, 123'ü İl Müdürlükleri, 67'si Kaymakamlıklarımız bünyesinde bulunan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve 101'i Belediyelere ait olmak üzere toplam 383 proje yürütülmektedir. Bu projelerin toplam bedeli (1) Milyar (915) Milyon (209) Bin TL'dır . Yılı Ödenekleri ise (158) Milyon (87) Bin TL olup harcaması da (54) Milyon (817) Bin TL'dir. Bu çerçevede yatırımlar devam ederken onların durumlarını müzakere edeceğiz.” dedi.
Pazar günü temeli atılacak tesisler ile ilgili de bilgiler veren Vali Zahteroğulları Bu arada bu Pazar günü 20 Temmuz itibari ile Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın teşrifleri ile İlimiz için önemli iki yatırımın Tekke ve Gökçesaray barajlarının temeli atılacak. Bu iki yatırımın da İlimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ayrıca toplantıda İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Uğur Yetkin, 2014 yılı II. Dönem İl Koordinasyon Kurulu'nda alınan kararlar ve alınan bu kararlara istinaden yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Toplantıya katılan Bölge ve İl Müdürleri, kendi kurumları ile ilgili Bolu'da yürütülen ve yapımı programlanan yatırım ve projelerle hakkında bilgiler verdi, katılımcıların kendilerine yönetmiş olduğu soruları cevaplandırdı.