Haber; Sefa GÜNAY

Bolu İli Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Bolu Valisi Ahmet Ümit Başkanlığında toplandı. Gerçekleşen toplantıda izolasyon koşulları ile karantinaya alınan kişilerin kalacaklarını binalar belirlendi.

PCR TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR İKAMETİNE ARABASI İLE GİDEBİLECEK

Vali Ümit başkanlığında gerçekleşecek toplantıda, PCR testi pozitif çıkan ve ikametinden uzakta olanlara yönelik yeni karar alındı. Alınan kara göre, PCR testi pozitif çıkan ve ikametinden uzakta kişi özel aracı ile her hangi bir mola vermeden ikametine gidişine izin verilecek. Toplu taşıma kullanmasına ise kesinlikle müsaade edilmeyecek.

İKAMETİNE GİDEMEYENLER DSİ’DE KALACAK

PCR testi pozitif çıkan ve ikametine gidecek durumda olan Hıfzıssıhha Kurulunda alan karar doğrultusunda DSİ 53. Şube Müdürlüğü’ne ait Bolu Merkez İhsaniye Mahallesi’nde bulunan misafirhanede karantinaya alınacak.

KARANTİNA GİDERLERİ KİŞİYE AİT OLACAK

Testi pozitif çıkan ve ikametine gidecek durumda olan ve belirlenen yerlerde karantinaya alınan kişiler kaldığı süre zarfınca giderlerini kendisi karşılayacak. Geliri iyi olmayan kişilere ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı destek olacak. Konaklama ve yemek ücretlerini vermeyenler hakkında İl Defterdarlığı tarafından işlem yapılacak.