İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ve İl Genel Meclisi üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Yüceer, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a Üçüncü ve ustalık döneminizde sizlere başarılar diliyorum ve çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum” dedi.
30 Mart yerel seçimlerinin ardından İl Genel Meclisi'ne seçilen üyeler ve üyelerin arasında yaptıkları seçim sonrası başkan seçilen Yaşar Yüceer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a tebrik ziyaretinde bulundu. Başkanlık Makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan yeni başkan Yaşar Yüceer, Alaaddin Yılmaz'a ustalık döneminde başarılar dileyerek;
“Bizler 283 bin nüfusu temsil eden İl Genel Meclisi üyeleri olarak arkadaşlarımızla birlikte size üçüncü ve ustalık döneminiz hayırlı olsun diye geldik ve başarılar diliyoruz. Biz sizlerin icraatlarını ve yaptığınız çalışmalarınızı hem İl Genel Meclisi üyeleri olarak hem de vatandaş olarak takip ediyoruz. Bu anlamda sizleri tebrik ediyoruz ve destekliyoruz” dedi.
Yaşar Yüceer'in ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yeni dönemde hep beraber Bolu için çok güzel çalışmalara imza atacaklarını belirterek şöyle konuştu: Türkiye yeni bir döneme giriyor ve yerel seçimleri bitirdi. Şu anda da İl Genel Meclisi üyelerimiz ilk olarak Bolu genelinde halk tarafından seçildiler daha sonra da kendi aralarında komisyonlarını ve başkanlarını seçtiler. Bu yapı yeni bir yapıya doğru dönüşüyor. Daha önce Köy Hizmetleri diye bir yapı vardı ve o şu anda kalktı. Şu anda İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi diye iki yapı oluştu. Fakat geçmiş dönemde İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz sanki Köy Hizmetlerinin devamıymış gibi algılandı ve İl Genel Meclisi'nin işinin tamamı, köylere yönelikmiş gibi algılandı. Ama İl Genel Meclisi üyeleri aslı oylarının neredeyse tamamını şehir merkezlerinden alıyor. Çünkü diğer illerimizde olduğu gibi Bolu'da da ilçe, belde ve şehir merkezlerini bir tarafa koyup da köyleri diğer bir tarafa koyarsanız neredeyse %70 oyu şehirden alıyor. Ama bu kadar oyu şehirden alıyor ama kendisini köyün temsilcisiymiş gibi algılıyor. Bunun da nedeni geçmişte Köy Hizmetleri mantığıyla böyle olduğu için. Bundan önceki dönemlerde bu sıkıntıyı yaşadık. Şehir ve ilçelerle ilgili konuları dile getirdiğimizde İl Genel Meclisi'ndeki arkadaşlarımız kendilerini köy temsilcisi gibi algıladıkları için birçok konuda birliktelikleri sağlayamadık. Şu an şöyle bir avantaja sahibiz, İl Genel Meclisi'nde Genel Sekreter arkadaşımız bir defa Köy Hizmetleri Müdürü değil. Başkanımızda az önce konuşmasında bir işaret verdi biz 283 bin kişinin temsilcisiyiz dedi. Yani biz şehrinde temsilcisiyiz dedi ve bu çok önemli bir algılamadır. Algıyı bu şekilde mütalaa edersek İl Genel Meclisi'nin görevinin Köy Hizmetleri görevi olmadığını herkes bilir. Biz şehri bir bütün olarak görmek durumundayız. Belediyeler mücavir alan içerisindeki yerlerle ilgilidirler, Belediyeleriyle bu alanlar içerisinde müşterek işler yapacak olan İl Genel Meclisi ise ayrıca mücavir alan dışında kalan yerlerle de ilgilidir. İnşallah yeni dönemde şehrin tamamıyla ilgili bütün problemleri birlikte çözmemiz gerektiği konusunda hemfikir olan yapıya doğru gideceğiz. Bolu'nun önümüzdeki dönemlerde çok büyük bir gelişme göstermesini ve bu gelişmeyi hep beraber sağlamamızı Allah bizlere nasip etsin diyorum ve hepinizi kutluyor, başarılar diliyorum”