İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların son oturumunda 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantıları Yaşar Yüceer Başkanlığında devam ediyor. Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen son oturumunda 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda ilk olarak, Mengen İlçesi Çorakmıtırlar Köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi ile Merkez İlçe Bahçeköy Köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Her iki tahsisin de uygun olduğu belirtilen raporlar oy birliği ile kabul edilirken, Merkez İlçe Gövem Köyü hudutlarında 608, 609, 610, 611, 616, 1141 ve 1142 parsel nolu taşınmazlar için hazırlanan 1/1000 ölçekli turizm tesis alanı ve II. Konut alanı amaçlı ilave revizyon imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor da meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Yeniçağa İlçesi Sarayköy ve Yamanlar Köylerine içme ve kullanma suyu tahsisi yapılması talebi Çevre ve Sağlık Komisyonuna, DSİ Genel Müdürlüğünce ilimiz sınırları içerisinde yapılarak işletmeye alınan 3 adet göletin İl Özel İdaresine devredilmesi ile ilgili talep Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna, Merkez İlçe Gövem Köyü hudutlarında II. Konut alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması ve Göynük ilçesi Bölücekova Köyü hudutlarında termal turizm tesis alanı amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onanması talepleri oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantı, Merkez İlçe Köylerinin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 275.000 TL ödeneğin Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talebinin incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile sona erdi. Haber Merkezi